Κόσμος

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στην αρχή της συνεδρίασης καθώς το ανελέητο ράλι στις τιμές των εμπορευμάτων έδωσε ώθηση στις μετοχές των εταιριών εξόρυξης και πετρελαίου, παρά τις ανησυχίες για τον συνολικό αντίκτυπο από τις κλιμακούμενες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:19 ώρα Ελλάδας.

Ο ευρωπαϊκός κλάδος των μετοχών πετρελαίου και αερίου ενισχύθηκε κατά 1,9% σε νέο υψηλό δύο ετών καθώς το μπρεντ ξεπέρασε τα 118 δολάρια το βαρέλι με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία να προκαλούν ανησυχίες για την τροφοδοσία του.

Ο δείκτης των εταιριών εξόρυξης έκανε ράλι 3,4% σε νέο υψηλό 13 ετών καθώς οι τιμές αλουμινίου σκαρφάλωσαν σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ το νικέλιο ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 ετών.

Οι τράπεζες επίσης ενισχύθηκαν κατά 1,4% αφού υπέστησαν μεγάλες απώλειες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η μετοχή του ομίλου του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 9,4% αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι η επιβολή χρηματοπιστωτικών κυρώσεων στη Ρωσία θα έχει μικρό μόνο αντίκτυπο στις δραστηριότητές του.

Στον αντίποδα, η μετοχή της γερμανικής Lufthansa υποχώρησε κατά 3,9% αφού η αεροπορική εταιρία δήλωσε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε λεπτομερείς προβλέψεις για το 2022 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost