Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μαίνονται οι μάχες για 18η ημέρα – LIVE οι εξελίξεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, τη 18η ημέρα του πολέμου με τη Ρωσία, καθώς η επίθεση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στο στρατιωτικό κέντρο Γιάβοριν κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας άφησε πίσω της 35 νεκρούς και 135 τραυματίες.

Δύο μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα Κυριακή (13.3.2022) στη βάση στο Γιάβοριν, μια πόλη-φρουρά μόλις 12 χιλιόμετρα από τα σύνορα Ουκρανίας-Πολωνίας, κοντά στο Λβιβ. Η εγκατάσταση, που έγινε στόχος της Ρωσίας, έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν ξένους στρατιωτικούς εκπαιδευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, αλλά δεν είναι σαφές ότι κάποιοι βρίσκονταν στη βάση. Η Ουκρανία πραγματοποίησε εκεί τις περισσότερες ασκήσεις της με τις χώρες του ΝΑΤΟ πριν από την εισβολή, με τις τελευταίες μεγάλες ασκήσεις να γίνονται τον Σεπτέμβριο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, κατήγγειλε την απαγωγή του δημάρχου της Ντνιπρορούντνε, του Γεβγέν Ματβέγιεφ και σκοτώθηκε ένας Αμερικανός δημοσιογράφος

Ωστόσο, υπάρχει και μια αχτίδα αισιοδοξίας από τις δυο χώρες για τις διαπραγματεύσεις, με τους αντιπροσώπους να αφήνουν ένα «παράθυρο» για τέταρτο κύκλο συνομιλιών, που θα έχουν ως απώτερο σκοπό να τερματιστεί ο πόλεμος.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία

Αυτός είναι ο δημοσιογράφος που σκότωσαν Ρώσοι

Ένας δημοσιογράφος, ανταποκριτής του πολέμου στην Ουκρανία είναι νεκρός, σύμφωνα με την αστυνομία του Κιέβου και τον ουκρανικό στρατό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού, ο βραβευμένος 51χρονος καμεραμάν, Μπρεντ Ρενό, έπεσε νεκρός από πυρά Ρώσων στρατιωτών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά ενός αυτοκινήτου στο Ίρπιν. Διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ήταν ανταποκριτής των New York Times, ωστόσο υπήρξε επίσημη διάψευση, καθώς ο 51χρονος εργαζόταν παλαιότερα σε αυτό το μέσο. 

Δείτε τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα ο ουκρανικός στρατός

tautotitaNY

tautotitaNY

tautotitaNY

Η ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού

“Οι κατακτητές σκοτώνουν εν ψυχρώ ακόμη και δημοσιογράφους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να δείξουν την αλήθεια για τις θηριωδίες των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. 51χρονος ανταποκριτής παγκοσμίου φήμης ΜΜΕ, πυροβολήθηκε σήμερα στο Ίρπεν. Άλλος ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε. Τώρα προσπαθούν να βγάλουν το θύμα έξω από τη ζώνη μάχης. Φυσικά, το επάγγελμα του δημοσιογράφου ενέχει ρίσκο, αλλά ο Αμερικανός πολίτης, Brent Renaud, πλήρωσε με τη ζωή του, που προσπάθησε να αποκαλύψει την σκληρότητα του επιτιθέμενου. Λυπούμαστε πολύ για την απώλεια”.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκε

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ακόμη ένας δημοσιογράφος που επέβαινε στο αμάξι και έχει μεταφερθεί σε μονάδα υγείας. Όπως υποστηρίζει σε δηλώσεις του, οι Ρώσοι τους πυροβόλησαν επίτηδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραζιλιάνα influencer πέθανε μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης στην Τουρκία – «Είχε καταναλώσει αλκοόλ» λέει ο σύζυγός της
Η Ana B υποβλήθηκε σε αυξητική στήθους, αφαίρεση λίπους και πλαστική στη μύτη στο νοσοκομείο Tusa, ωστόσο, αφού βγήκε από το χειρουργείο, οι παλμοί της καρδιάς της άρχισαν να επιβραδύνονται
Η 31χρονη influencer που πέθανε, «Ana B» 1
Αραγτσί: «Το Ιράν δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ ενώ βομβαρδίζεται – Θα δεχτούμε μία λύση σαν εκείνη του 2015»
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι «το Ισραήλ αποφάσισε να επιτεθεί στο Ιράν, είναι σαφές ότι είναι αντίθετοι στη διπλωματία, δεν θέλουν να επιλυθεί το ζήτημα αυτό με ειρηνικό τρόπο»
Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή επίθεση στην Τεχεράνη 8
Ιράν: «Μη ρεαλιστικές οι προτάσεις των Ευρωπαίων που κατατέθηκαν στη Γενεύη για μηδενικό εμπλουτισμό ουρανίου»
Ιρανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος τόνισε ότι ο μηδενικός εμπλουτισμός ουρανίου δεν οδηγεί πουθενά, ενώ η χώρα του δεν θα διαπραγματευτεί για τις αμυντικές ικανότητες της
Καπνός από πυραυλικές επιθέσεις στην Τεχεράνη
Ο Χαμενεΐ όρισε τρεις πιθανούς διαδόχους σε περίπτωση δολοφονίας του αποκαλύπτουν οι New York Times – Για πρώτη φορά στα χρονικά του Ιράν
Ο Χαμενεΐ βρίσκεται σε καταφύγιο, έχει περιορίσει τις επαφές του και μιλάει πλέον με τους διοικητές του κυρίως μέσω ενός έμπιστου βοηθού
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ 8