Κόσμος

Μεξικό: Δολοφόνησαν Βρετανό επιχειρηματία μπροστά στα μάτια της κόρης του

Μπροστά στα μάτια της έφηβης κόρης του δολοφονήθηκε ο Βρετανός επιχειρηματίας Κρις Κλιβ, στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, Πλάγια δελ Κάρμεν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Βρετανός που ζούσε μόνιμα στο Μεξικό έπεσε θύμα δολοφονίας μπροστά στην κόρη του όταν ένοπλοι καταδίωξαν το αυτοκίνητό του, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην πολιτειακή κυβέρνηση στην Κιντάνα Ρο και μεξικανικά ΜΜΕ.

Το θύμα της επίθεσης που διαπράχθηκε το Σάββατο ήταν ο Κρις Κλιβ, 54 ετών, σύμφωνα με την πηγή. Μόνιμος κάτοικος Μεξικού από το 2013, ο Βρετανός επιχειρηματίας οδηγούσε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην Πλάγια δελ Κάρμεν όταν οι εκτελεστές προσέγγισαν το αυτοκίνητό του και άνοιξαν πυρ. Η κόρη του, που βρισκόταν στο αυτοκίνητο, υπέστη ελαφριά τραύματα, η ζωή της δεν διατρέχει κίνδυνο.

Δύο ύποπτοι συνελήφθησαν αργότερα προχθές Σάββατο καθώς τους βαρύνουν υποψίες πως ενέχονται στη δολοφονία, σύμφωνα με την εισαγγελία στην Κιντάνα Ρο. Βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία, κατά την ίδια πηγή.

Η εισαγγελία και η αστυνομία δεν απάντησαν χθες Κυριακή όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τους ζήτησε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση και να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του θύματος. Σε ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Βρετανίας ανέφερε ότι «υποστηρίζουμε την οικογένεια βρετανού ο οποίος σκοτώθηκε στο Μεξικό και βρισκόμαστε σε επαφή με την μεξικανική αστυνομία και τις τοπικές αρχές». Δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του θύματος.

Ο Κρις Κλιβ δραστηριοποιείτο στον τομέα των ακινήτων και είχε δεχθεί πρόσφατα απειλές από τοπική συμμορία, σύμφωνα με μεξικανικά ΜΜΕ. Στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχουν αναρτηθεί δεκάδες μηνύματα φίλων και γνωστών του, σοκαρισμένων μετά την είδηση της δολοφονίας του.

Η μεξικανική κυβέρνηση είχε αναπτύξει στα τέλη της περασμένης χρονιάς ενισχύσεις –ιδίως μονάδες της Εθνικής Φρουράς– στην πολιτεία Κιντάνα Ρο, εξαιτίας της κλιμάκωσης της βίας που αποδίδεται σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Μεταξύ άλλων, δύο ξένοι τουρίστες είχαν δολοφονηθεί από ένοπλους σε παραλία, επεισόδιο που είχε πανικοβάλει τουρίστες που παραθέριζαν σε ξενοδοχείο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δραματικές προσπάθειες για τη σωτηρία της φάλαινας «Τίμι» στα ρηχά της Βαλτικής – Αβέβαιο το μέλλον της
Η μεγάπτερη φάλαινα περιπλανιέται εδώ και εβδομάδες στα ρηχά στη Βαλτική εξόκειλε στις 23 Μαρτίου και τότε ξεκίνησε μια εξαιρετικά δύσκολη επιχείρηση διάσωσης
Η φάλαινα Τίμ
Ιράν: Το «σκωτσέζικο ντους» για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και οι νέες απειλές στις ΗΠΑ – Επιμένει στον ναυτικό αποκλεισμό ο Τραμπ
Την ώρα που η Τεχεράνη παίρνει πίσω το άνοιγμα της σημαντικής θαλάσσιας οδού, ο Αμερικανός πρόεδρος καλεί έκτακτη σύσκεψη για τις νέες απειλές των Φρουρών τις Επανάστασης που κάνουν λόγο για παραβίαση της εκεχειρίας
Cargo vessels congestion blocking maritime traffic in the Strait of Hormuz, tankers and container cargo ships clustered in aerial 3D illustration render. Strategic maritime chokepoint linking the Persian Gulf and Gulf of Oman. Global trade dependency, export logistics, freight transport, supply chain vulnerability, geopolitical tension 3D