Κόσμος

Ολλανδία και Γερμανία στέλνουν πυραύλους Patriot στη Σλοβακία

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει ένα πυραυλικό αμυντικό σύστημα Patriot στο Σλιάτς, στη Σλοβακία, στο πλαίσιο των κινήσεων του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας στην ανατολική Ευρώπη.

“Η επιδεινούμενη κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία καθιστά αναγκαία αυτή τη συνδρομή”, δήλωσε η Ολλανδή υπουργός Άμυνας Κάισα Ολόνγκρεν σε ανακοίνωση.

Η Γερμανία επίσης στέλνει δύο συστήματα Patriot στη Σλοβακία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η Σλοβακία προσφέρθηκε να στείλει κάποια ή και όλα από τα ρωσικής κατασκευής συστήματα S-300 που διαθέτει στην Ουκρανία για την αντιαεροπορική της άμυνα, υπό τον όρο ότι η Δύση θα αντικαταστήσει αυτά τα συστήματα S-300 με εφάμιλλα συστήματα δυτικής προέλευσης.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ρωσίας, που δια του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διαμήνυσε πως δεν θα επιτρέψει να εξοπλιστεί η Ουκρανία με ρωσικά αμυντικά συστήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Την «όρεξη» του Τραμπ για τη Γροιλανδία θέλουν να κόψουν Γερμανία και Βρετανία στέλνοντας δυνάμεις του ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει στις 9 Ιανουαρίου πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία, προκειμένου να αποτραπεί ενδεχόμενη μελλοντική κατάληψή της από τη Ρωσία ή την Κίνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βάλει σταθερά στο στόχαστρό του τη Γροιλανδία
Η Κούβα απαντά στις απειλές Τραμπ: «Έτοιμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος»
«Η Κούβα είναι ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο και κυρίαρχο έθνος. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι θα κάνουμε», ξεκαθαρίζει ο Κουβανός πρόεδρος, Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ
Η σημαία της Κούβας
Κλιμακώνονται οι διαμαρτυρίες στο Ιράν: Το Ισραήλ «παρακολουθεί στενά» την ώρα που ετοιμάζει επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Πάνω από 500 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν - Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες είναι «εσωτερική υπόθεση του Ιράν», αλλά «θα είναι εξοπλισμένος για να ανταποκριθεί με δύναμη, αν χρειαστεί»
Γυναίκα σε διαμαρτυρία υπέρ του Ιράν