Κόσμος

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ – «Πρόκληση το πέρασμα αντιτορπιλικού από τον πορθμό της Ταϊβάν»

«Προκλητική ενέργεια» χαρακτηρίζει η Κίνα τη διέλευση του αμερικανικού αντιτορπιλικού Ralph Johnson από τον πορθμό της Ταϊβάν στις 17 Μαρτίου.

Μια τέτοια ενέργεια ήταν “πολύ επικίνδυνη”, αναφέρει εκπρόσωπος του στρατού της Κίνας σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα οργανώθηκαν για να παρακολουθήσουν τη διέλευση του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

Η Κίνα δηλώνει ότι η Ταϊβάν είναι το πιο ευαίσθητο και σημαντικό θέμα στις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουάσινγκτον δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι, αλλά είναι ο μεγαλύτερος διεθνής υποστηρικτής και προμηθευτής όπλων της Ταϊβάν.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν χθες, Παρασκευή, ότι το θέμα της Ταϊβάν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σωστά προκειμένου ν’ αποφευχθεί ο αρνητικός αντίκτυπος στις σινοαμερικανικές σχέσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο αποτυπώνει για πρώτη φορά μέλη φυλής που ζουν στον Αμαζόνιο: «Σκεφτόμουν από που θα έρθει το βέλος» λέει περιβαλλοντολόγος
Αν και στην αρχή οι πολεμιστές φαίνονταν ανήσυχοι στη συνέχεια ξεκίνησαν να διασκεδάζουν την παρουσία των επιστημόνων με την «περίεργη» όψη
Φυλή Αμαζονίου
Και όμως! Ο Τραμπ παρέλαβε το Νόμπελ Ειρήνης από την Ματσάδο: «Υπέροχη χειρονομία αμοιβαίου σεβασμού»
Η νορβηγική επιτροπή Νόμπελ έχει ξεκαθαρίσει πως το Νόμπελ Ειρήνης δεν δωρίζεται ούτε μεταβιβάζεται - Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ και η φωτογραφία του με την Μαρία Κορίνα Ματσάδο
Ντόναλντ Τραμπ / Μαρία Κορίνα Ματσάδο
34