Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία – Πέτσας: Στεκόμαστε δίπλα στους Ουκρανούς πρόσφυγες

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει κύμα προσφύγων προς άλλες χώρες της Ευρώπης. Από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό των εκτοπισθέντων, αλλά και όσων παραμένουν πίσω στην Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας έστειλε μήνυμα συμπαράστασης προς τους Ουκρανούς που υποφέρουν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

O κ. Πέτσας παραβρέθηκε στην αποστολή 11 τόνων ζωοτροφής για τα ζώα συντροφιάς όσων έχουν βρει καταφύγιο στα σύνορα με την Πολωνία. 

Σε μήνυμά του στο Instagram, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αναφέρει:

«Στεκόμαστε δίπλα στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Και σήμερα στηρίζουμε όσους εγκατέλειψαν τη γη τους παίρνοντας στην αγκαλιά τους τα παιδιά τους, αλλά και τα ζώα τους. Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο προσφέρουμε πάνω από 11 τόνους ζωοτροφές, με την ευγενική χορηγία δύο εταιρειών, της Profarm και της Pharmacast, σε όσους έχουν βρει καταφύγιο στα σύνορα με την Πολωνία. Είναι μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης σε όσους υποφέρουν και ευχόμαστε αυτό το μαρτύριο να τερματιστεί γρήγορα».

Δείτε την ανάρτηση:

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stelios Petsas (@stelios.petsas)

 

Μετά το πέρας των επαφών του με τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης στους δήμους Θερμαϊκού και Βόλβης, ο κ. Πέτσας – συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, κα Αθηνά Τραχήλη και την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, κα Μαρία Αντωνίου – επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΠΡΟΦΑΡΜ ΑΕΒΕ» στη Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης, από όπου θα αναχωρήσει, τις επόμενες ώρες, φορτηγό με 11 τόνους ζωοτροφής για τα ζώα συντροφιάς των Ουκρανών προσφύγων, με προορισμό τα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Χαρδαλιάς υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και τη Ζιανγκσού της Κίνας
«Η ενδυνάμωση των αυτοδιοικητικών δεσμών της Μητροπολιτικής Αττικής με τις μεγάλες περιφέρειες της Κίνας, αποτελεί προσωπικό στοίχημα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Γενικό Γραμματέα της κινεζικής Περιφέρειας Ζιανγκσού, Xin Changxing
Μητσοτάκης στον CEO της UniCredit: Καλωσορίζουμε την επένδυση στην Alpha Bank – Θα συμβάλλει περισσότερο στην ανάπτυξη της οικονομίας
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα η απόφασή σας να αυξήσετε σημαντικά το μερίδιό σας στην Alpha Bank, πάντα πίστευα ότι η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρότερες και πιο ανταγωνιστικές τράπεζες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου UniCredit, Andrea Orcel και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpha Bank, Βασίλη Ψάλτη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε με τον Αλ Σίσι για τον πόλεμο Ισραήλ - Ιράν και τη Μονή Σινά: «Να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση»
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών
Κυριάκος Μητσοτάκης Αλ Σίσι 4