Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ΚΚΕ δε θα είναι στην ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή

Την πρόθεσή τους να μη συμμετάσχουν στην ειδική συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής (7/4), στη οποία θα απευθυνθεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, γνωστοποίησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του σώματος, Κ. Τασούλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν ότι “η καταδίκη της απαράδεκτης εισβολής και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας, και ταυτόχρονα η αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας, δεν έχει καμία σχέση με την οποιαδήποτε στήριξη στον Πρόεδρο Β. Ζελένσκι. Και η συγκεκριμένη συνεδρίαση έχει τέτοια ακριβώς χαρακτηριστικά καθότι και ο Ζελένσκι είναι μέρος του προβλήματος, επικεφαλής μιας αντιδραστικής κυβέρνησης, που έχει συνταχθεί με το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που ευθύνεται και αυτό για τον πόλεμο και τα δεινά του λαού της Ουκρανίας”.

Το ΚΚΕ επίσης θυμίζει πως η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει χαρακτηρίσει personae non grata στελέχη του ΚΚΕ επειδή βρέθηκαν παλιότερα στην Ουκρανία για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον ουκρανικό λαό και στους διωκόμενους κομμουνιστές, αλλά και κατήγγειλαν επιθέσεις και πρακτικές των νεοναζιστικών ταγμάτων,

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο ένας αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης, και ο πρώην ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος. 

Όπως αναφέρουν, “η κυβέρνηση Ζελέσνκι -όπως και οι κυβερνήσεις πριν από αυτόν- προέκυψε υπό συνθήκες μεγάλων εκβιασμών προς τον ουκρανικό λαό, ειδικά μετά το πραξικόπημα του 2014, με την άμεση παρέμβαση του ευρωατλαντικού στρατοπέδου”.

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΚΚΕ, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

– Ευθύνεται για την καταπάτηση των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, για τη στήριξη και συνεργασία με τα φασιστικά τάγματα εφόδου, όπως το τάγμα του Αζόφ, που έχει ενταχθεί οργανικά στον ουκρανικό στρατό, την αστυνομία και όλες τις κρατικές δομές.

– Ευθύνεται για την νομιμοποίηση της ναζιστικής προπαγάνδας, την αποκατάσταση ως «εθνικών ηρώων» (!) των συνεργατών των Ναζί στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

– Ευθύνεται για την απαγόρευση της δράσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, τις διώξεις των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών, την αναίτια σύλληψη και φυλάκιση του Γραμματέα και άλλων στελεχών της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ουκρανίας που αυτή τη στιγμή κινδυνεύει ακόμα και η ζωή τους. Θυμίζουμε ότι το ΚΚ Ουκρανίας έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ενάντια σε αυτή την απόφαση, ενώ επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου είχε διαπιστώσει σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από πλευράς της ουκρανικής κυβέρνησης στην Ανατολική Ουκρανία.

click4more: Επίθεση Ρώσων χάκερ κατά του ΝΑΤΟ

– Ευθύνεται για την απαγόρευση 11 ακόμα κομμάτων της αντιπολίτευσης.

– Ευθύνεται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων που ζουν στην Ουκρανία, ανάμεσά τους και η ελληνική.

«Συνεπώς», καταλήγουν «η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ δεν θα πάρει μέρος στην επικείμενη ειδική συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος Ζελένσκι. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, ο οποίος για να βγει πραγματικά νικητής θα πρέπει να απαλλαγεί, τόσο από τη ρώσικη εισβολή όσο και από κυβερνήσεις τύπου Ζελένσκι που τον σέρνουν στο σφαγείο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμων.

Την ίδια στάση θα κρατούσαμε, αν στη βουλή προσκαλούνταν να μιλήσει ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν ή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν κλπ.

Θυμίζουμε ότι την ίδια στάση έχουν κρατήσει άλλωστε εκπρόσωποι του ΚΚΕ σε περιπτώσεις, που “τιμήθηκε” από Δημοτικό, Περιφερειακό Συμβούλιο ή άλλους κρατικούς θεσμούς, πολιτικός εκπρόσωπος αντιλαϊκής κυβέρνησης (όπως ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν από το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας με το κλειδί της πόλης κλπ)».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν χαρίζει τη δυναμική που καταγράφει – Τι ισχύει για τη συνεργασία με Κασσελάκη
Τα στελέχη του Κινήματος Δημοκρατίας σημειώνουν ότι δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, ευελπιστούν ωστόσο ότι μέσα από αυτή την κίνηση θα προκύψει η δημιουργία ενός «αλλού πόλου»
Ο Στέφανος Κασσελάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Τo αίτημα Μητσοτάκη στη Μελόνι για σύγχρονα τρένα από τη Hellenic Train και το «καμπανάκι» για την αμυντική συνεργασία της με τον Ερντογάν
Στη Ρώμη σήμερα ο Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με την Ιταλίδα ομόλογό του - Αδειάζει η «κλεψύδρα» για τη σύσταση Προανακριτικής
Κυριάκος Μητσοτάκης με Τζόρτζια Μελόνι 1
«Βόμβα» από Φάμελλο και κόντρα με Παππά: «Ο Κασσελάκης με καθαίρεσε από την προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με πραξικόπημα»
Η κόντρα Φάμελλου - Παππά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από τη συζήτηση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των τάσεων
Σωκράτης Φάμελλος και Νίκος Παππάς
Σωκράτης Φάμελλος: «Δεν υπάρχει περιθώριο για καμία αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης»
«Από αύριο ξεκινά ο προσυνεδριακός διάλογος και πρέπει να είναι ουσιαστικός και εξωστρεφής, θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη ενεργή συμμετοχή και της κοινωνίας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Σωκράτης Φάμελλος 1
Ζωή Κωνσταντοπούλου για Στέφανο Κασσελάκη: Δεν ισχύει αυτό που ειπώθηκε, όπως ειπώθηκε, για συνεργασία για τα Τέμπη
«Ο κ. Κασσελάκης μου έχει πει ότι οι βουλευτές που πρόσκεινται στο κόμμα του θα στηρίξουν την πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας για προανακριτική για τα Τέμπη»
Στέφανος Κασσελάκης και Ζωή Κωνσταντοπούλο 5