Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 400 οι αγνοούμενοι στο Γκοστομέλ μετά από ένα μήνα ρωσικής κατοχής

Περισσότεροι από 400 κάτοικοι του Γκοστομέλ αγνοούνται, μετά από 35 ημέρες που η πόλη τελούσε υπό ρωσική κατοχή, σύμφωνα με τη συνήγορο του πολίτη, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την Λιουντμίλα Ντενίσοβα, μάρτυρες είπαν ότι ορισμένοι από τους αγνοούμενους έχουν σκοτωθεί.

Η Ντενίσοβα δεν διευκρίνισε πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Γκοστομέλ και δεν παρουσίασε αποδείξεις για τις κατηγορίες της. Δεν είπε επίσης ποιοι είναι οι μάρτυρες, ούτε έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τους αγνοούμενους. Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Γκοστομέλ, που βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα αεροδρόμιο, αμέσως μετά την εισβολή τους στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

«Περισσότεροι από 400 άνθρωποι αγνοούνται (…) Μάρτυρες λένε ότι κάποιοι σκοτώθηκαν, αλλά είναι ακόμη άγνωστο το πού βρίσκονται», είπε η Ντενίσοβα, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι έφυγαν από την πόλη μετά την έναρξη του πολέμου.

Η Ρωσία δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για αυτές τις δηλώσεις. Η Μόσχα διαψεύδει ότι στοχοθετεί αμάχους στην Ουκρανία.

Το Κίεβο ερευνά ήδη άλλες καταγγελίες για τη διάπραξη ωμοτήτων, όπως στην Μπούτσα όπου βρέθηκαν πολλά πτώματα μετά την αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών, καθώς και ένας ομαδικός τάφος πίσω από μια εκκλησία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Μασκ εκδικείται τον Τραμπ»: Ο βιογράφος του μεγιστάνα αποκαλύπτει τα κίνητρα πίσω από την ίδρυση του «Κόμματος της Αμερικής»
«Ως επιχειρηματίας είναι τεχνοκρατικά ικανός, αλλά αδίστακτος ως προς τη διαχείριση ανθρώπων» σημειώνει ο Ολιβιέ Λασκάρ - Οι έξι προκλήσεις για το νέο κόμμα Μασκ, σύμφωνα με την Washington Post
Έλον Μασκ
Πυρά Τραμπ κατά Μασκ: «Εκτροχιάζεται και εξελίσσεται σε σκέτη καταστροφή» – Η ειρωνική απάντηση του δισεκατομμυριούχου
Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε γελοία την απόφαση του Έλον Μασκ για νέο κόμμα και του θύμισε ότι αυτό των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ επιτυχημένο
Ντόναλντ Τραμπ και Έλον Μασκ
Κρίσιμη συνάντηση Μπενιαμίν Νετανιάχου και Ντόναλντ Τραμπ: Άκαρπες οι πρώτες διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
«Βγάλαμε ήδη πολλούς ομήρους, αλλά σε ό,τι αφορά τους ομήρους που απομένουν, θα βγει καλός αριθμός. Νομίζουμε πως θα γίνει αυτή την εβδομάδα» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Έφτασαν τους 82 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας, ανάμεσά τους και 28 παιδιά - Δύσκολο το έργο των διασωστών
Ο κυβερνήτης της κομητείας Κερ, Λάρι Λίθα, μάλιστα, προειδοποίησε για νέες σφοδρές βροχοπτώσεις - Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως πιθανόν θα επισκεφθεί την πολιτεία Τέξας την Παρασκευή (11η Ιουλίου)
Βυθισμένα αυτοκίνητα από τις πλημμύρες στο Τέξας
3