Κόσμος

Και ο Μακρόν στο στόχαστρο των Ουκρανών – Τι εννοούν όταν λένε «μακρονίζω»

Στην ενόχληση που προκάλεσε στην Ουκρανία η χθεσινή άρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να καταγγείλει, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ως “γενοκτονία” τις πολεμικές επιχειρήσεις των Ρώσων, αναφέρονται σήμερα πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επισημαίνοντας μάλιστα ότι στην Ουκρανία έχει ανακαλυφθεί ο νεολογισμός «μακρονίζω».

Η εφημερίδα Le Figaro σημειώνει πως, όταν οι Ουκρανοί λένε «μακρονέ» (macroner στα γαλλικά), πάνω κάτω αναφέρονται σε κάποιον «που συνεχώς δείχνει ανήσυχος, χωρίς να κάνει τίποτα».

Στο μεταξύ η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η υπουργός ‘Αμυνας Φλοράνς Παρλί έπειτα από διαβουλεύσεις με τον Ουκρανό ομολόγο της, παρέδωσε πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας άνω των εκατό εκατ. ευρώ στην Ουκρανία.

Η Παρλί ανέφερε ότι οι παραδόσεις αφορούν “μέσα προστασίας, όπλα και πυρομαχικά, καθώς και οπλικά συστήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες που εξέφρασε η Ουκρανία”.

Τέλος, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στη Γαλλία, η Μαρίν Λε Πεν, η οποία είναι πλέον persona non grata στην Ουκρανία, τάχθηκε και αυτή κατά της χρήσης του όρου γενοκτονία στο Ουκρανικό. Υποστήριξε επίσης εκ νέου ότι η προσάρτηση της Κριμαίας ήταν νόμιμη, διότι έγινε έπειτα από δημοψήφισμα στην περιοχή, και δηλωσε πως δεν θα πάει στο Κιέβο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αποκαλύψεις στη δίκη του βαρυποινίτη, της 37χρονης Νάταλι και του «εισπράκτορα» στην Κύπρο - Τα τηλεφωνήματα από το κελί, οι θυρίδες και ο πίνακας μεγάλης αξίας
Ο βαρυποινίτης Γιώργος Ζαβράντωνας και η 37χρονη Νάταλι Τζιαπούρα κατάφεραν να κερδίσουν πάνω από 1.000.000 ευρώ, μέσα σε μόλις 6 μήνες
Νάταλι Τζιαπούρα
Σε ελληνόκτητο πλοίο η επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα ανοιχτά της Υεμένης – Δέχτηκε ρουκέτες και αναχαίτισε drones
Το ελληνόκτητο πλοίο υπέστη σημαντικές ζημιές και το πλήρωμα - ανάμεσα στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες, δέχθηκε εντολή να το εγκαταλείψει για λόγους ασφαλείας
Φωτογραφία αρχείου
Συγκλονίζει 27χρονος που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του στο Τέξας - «Συγγνώμη, δε θα τα καταφέρω, σας αγαπώ»
Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να σώσει την οικογένειά του, έσπασε με γροθιά ένα παράθυρο, κόβοντας μία αρτηρία, με συνέπεια να πεθάνει από αιμορραγία
Τέξας
1