Κόσμος

Ισπανία: Εντοπίστηκαν τρεις τόνοι κοκαΐνης κρυμμένοι στη δεξαμενή καυσίμων σκάφους

Περίπου τρεις τόνοι κοκαΐνης εντοπίστηκαν κρυμμένοι σε δεξαμενή καυσίμων αλιευτικού και κατασχέθηκαν από τις αρχές της Ισπανίας

Η μεγάλη ποσότητα της κοκαΐνης εντοπίστηκε στο σκάφος την περασμένη Τετάρτη ανοιχτά του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων της Ισπανίας.

Τα πέντε μέλη του πληρώματος του πλοίου, τέσσερις Τούρκοι κι ένας Γεωργιανός, συνελήφθησαν, ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησαν το υπουργείο Οικονομικών, η αστυνομία και η χωροφυλακή της Ισπανίας.

Ειδοποιημένες από το επιχειρησιακό κέντρο ανάλυσης πληροφοριών για τη διακίνηση ναρκωτικών διά θαλάσσης (MAOC-N), διεθνή υπηρεσία με έδρα τη Λισαβόνα που έχει σκοπό την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στον Ατλαντικό Ωκεανό, οι διωκτικές αρχές επιβιβάστηκαν στο πλεούμενο «που υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε ναρκωτικά προερχόμενα από τη νότια Αμερική».

Το αλιευτικό AKT 1 αναχαιτίστηκε σε απόσταση 300 ναυτικών μιλίων (περίπου 555 χιλιομέτρων) νότια των Καναρίων Νήσων, δυτικά των αφρικανικών ακτών, και διαπιστώθηκε πως στη δεξαμενή καυσίμων του βρίσκονταν «πάνω από 2.900 κιλά κοκαΐνης», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Η αξία πώλησής τους στον δρόμο υπολογίζεται πως θα έφθανε τα 72 εκατομμύρια ευρώ.

Το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Λας Πάλμας, στη Μεγάλη Κανάρια.

Η Ισπανία είναι μια από τις κυριότερες πύλες εισόδου ναρκωτικών στην Ευρώπη, λόγω της εγγύτητάς της στη βόρεια Αφρική, όπου παράγεται κάνναβη, και των δεσμών της με τη Λατινική Αμερική, όπου παράγεται κοκαΐνη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Melissa απειλεί την Τζαμάικα με ανέμους 260 χιλιόμετρα την ώρα και καταστροφικές πλημμύρες
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ στο Μαϊάμι προειδοποίησε τους κατοίκους της Τζαμάικα να πάνε στα καταφύγιά τους και να παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που θα ειναι η ισχυρότερη από το 1988
Ο τυφώνας Melissia πλησιάζει στην Τζαμάικα
Ο Τραμπ άλλαξε και το Οβάλ Γραφείο, το γέμισε με πίνακες αμερικανών προέδρων – «Κοιτάξτε πόσο όμορφο είναι»
Σε ανάρτησή του στο TruthSocial, ο Τραμπ έγραψε: «Πολλοί από αυτούς τους σπουδαίους πίνακες παλαιότερων προέδρων βρίσκονταν στα θησαυροφυλάκια για πάνω από 100 χρόνια. Τώρα είναι για να τους απολαύσουν όλοι!»
Ο Ντόναλντ Τραμπ γέμισε με πίνακες το Οβάλ Γραφείο