Κόσμος

Ρωσία: Το Υπουργείο Άμυνας ορθώνει νέα εμπόδια στην πληροφόρηση για τα θύματα της εισβολής στην Ουκρανία

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρότεινε οι συγγενείς των στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία να υποβάλουν αίτηση σε στρατιωτικές και όχι σε πολιτικές αρχές για να τους καταβληθούν οι πληρωμές των αποζημιώσεων, επιβάλλοντας ένα επιπλέον μέτρο μυστικότητας σχετικά με τις απώλειες μελών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Η Ρωσία διαβαθμίζει τους θανάτους στρατιωτών ως κρατικά μυστικά ακόμη και σε περιόδους ειρήνης και δεν έχει δώσει ενημερώσεις για τα επίσημα στοιχεία για τα θύματα στην Ουκρανία για σχεδόν τέσσερις εβδομάδες.

Στην πρότασή του, το υπουργείο Άμυνας ζήτησε τα επιδόματα που καταβάλλονται στις οικογένειες των πεσόντων στρατιωτών να μην εποπτεύονται πλέον από πολιτικούς αξιωματούχους, αλλά να τα χειρίζονται τα γραφεία στρατολόγησης. Αυτή η κίνηση έχει σχεδιαστεί για να «περιορίσει τον κύκλο των ανθρώπων» που έχουν πληροφορίες για Ρώσους στρατιωτικούς που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, ανέφερε.

Η πρόταση εμφανίστηκε σε κυβερνητικό ιστότοπο νομικών πληροφοριών. Δεν ήταν σαφές πότε θα εξεταστεί η πρότασή αυτή από την κυβέρνηση.

Το υπουργείο ανακοίνωσε στις 25 Μαρτίου ότι 1.351 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 3.825 τραυματίστηκαν από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σε αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”.

Έκτοτε δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση για τις στρατιωτικές απώλειες, αλλά το Κρεμλίνο έχει κάνει λόγο για «σημαντικές απώλειες».

Δυτικές κυβερνήσεις έχουν αναφέρει πως πιστεύουν ότι οι ρωσικές απώλειες είναι κατά πολύ περισσότερες, ενώ η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες ξεπερνούν τις 20.000.

https://twitter.com/MFA_Ukraine/status/1516711527683969030?s=20&t=Vy5LcMB0MIZ0_Gs5GIxo5A

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις τζιχαντιστών στη Νιγηρία τα Χριστούγεννα: «Θα υπάρξουν κι άλλοι νεκροί αν συνεχιστεί η σφαγή χριστιανών» λέει ο Τραμπ
«Είχα προειδοποιήσει ήδη αυτούς τους τρομοκράτες ότι αν δεν σταματούσαν τη σφαγή χριστιανών, θα πλήρωναν ακριβά» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
11
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS