Κόσμος

Κύπρος: Στον «αέρα» ξανά η κατάσταση στα κατεχόμενα – Παραιτήθηκε η κυβέρνηση του ψευδοκράτους

Η λεγόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού του ψευδοκράτους Φαΐζ Σουτζούογλου, υπέβαλε παραίτηση μετά  από έντονη αντιπαράθεση με τον λεγόμενο υπουργό Δημοσιονομικών, Σουνάτ Ατούν.

Η πολυήμερη αντιπαράθεση των δύο ανδρών ξεκίνησε από τις αποφάσεις για τις αυξήσεις σε τιμές ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και τη γενικότερη δυσκολία των Τουρκοκυπρίων να ανταποκριθούν στο κόστος ζωής.

Κορυφώθηκε μετά από ανακοινώσεις για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος από τον ψευδοπρωθυπουργό. Τάχθηκε υπέρ της μείωσης της τιμής, ενώ ο Ατούν εξέφρασε δημοσίως την διαφωνία του. 

Μόλις δύο μήνες μετά τον σχηματισμό της αποκαλούμενης κυβέρνησης στα κατεχόμενα, το πολιτικό σκηνικό μπαίνει και πάλι σε περίοδο αβεβαιότητας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, πριν κάνει δεκτή την παραίτηση των μελών του σχήματος, είχε διαβουλευθεί με την Αγκυρα. 

Ο Σουτζιούογλου, επικεφαλής του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, είχε στείλει επιστολή στον Ερσίν Τατάρ, ζητώντας του να παύσει τον Ατούν, αλλά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δεν το έκανε και φέρεται να είπε ότι θα αξιολογήσει το θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» Μακρόν σε Τραμπ για συμμετοχή της Γαλλίας στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα - «Προσηλωμένοι στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ»
Όπως και πολλά άλλα κράτη, η Γαλλία προσκλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να συμμετάσχει στο «Συμβούλιο ειρήνης» του Τραμπ για τη Γάζα
Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Donald Trump και Emmanuel Macron
Καμπούλ: «Σείστηκε» η γη από ισχυρή έκρηξη στην συνοικία Σαχρ ε Ναου – Πάνω από 7 νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Στην συνοικία αυτή ζουν αρκετοί τουρίστες και αλλοδαποί γι'αυτό θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς περιοχές στην αφγανική πρωτεύουσα
Έκρηξη στην Καμπούλ
Ανανεώθηκε πριν 54 λεπτά