Κόσμος

Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Παιδιά ανάμεσα στους 8 νεκρούς από φωτιά σε παραγκούπολη

Η φωτιά ξέσπασε σε φτωχή συνοικία της Μανίλας. Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά, σκοτώθηκαν, βυθίζοντας στο πένθος τις Φιλιππίνες.

Από τη μεγάλη φωτιά σε παραγκούπολη στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, άλλοι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 05:00 (τοπική ώρα, τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας) στον δεύτερο όροφο κατοικίας σε παραγκούπολη με έντονο πρόβλημα υπερπληθυσμού στην πανεπιστημιούπολη της Μανίλας.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν σχεδόν δύο ώρες για να σβήσουν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε 80 σπίτια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκρεγκ Μπιτσάιντα, ανώτερος αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Εξαιτίας της ταχύτατης εξάπλωσης της φωτιάς, αρκετοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στα σπίτια τους, αρκετά από τα οποία ήταν φτιαγμένα με ελαφριά υλικά, εξήγησε ο Μπιτσάιντα.

Οι ηλικίες των θυμάτων δεν είναι ακόμη γνωστές, όμως, σύμφωνα με τον αξιωματικό, έξι ήταν ανήλικα παιδιά.

«Ο στρατώνας μας βρίσκεται κοντά, αλλά δεν μας κάλεσαν αμέσως», πρόσθεσε ο ίδιος. Διενεργείται έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, εκ των οποίων δεκάδες χιλιάδες διαμένουν σε παραγκουπόλεις, όπου οι πυρκαγιές είναι συχνές.

Πολλοί κάτοικοι εγκαταλείπουν πάμφτωχες αγροτικές περιοχές και μεταναστεύουν στη Μανίλα με την ελπίδα να βρουν δουλειά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν τα λείψανα της 9χρονης Μέλοντι που αγνοούνταν επί 2 μήνες στις ΗΠΑ - Συνελήφθη η μητέρα της και δηλώνει αθώα
Έπειτα από έρευνες εντοπίστηκε φυσίγγιο στην αποθήκη της μητέρας, το οποίο ταιριάζει με φυσίγγια που βρέθηκαν κοντά στα λείψανα της άτυχης Μέλοντι, τα οποία εντόπισε τυχαία ένα ζευγάρι στην πολιτεία Γιούτα
Η 9χρονη Μέλοντι που αγνοούνταν για πάνω από 2 μήνες
Ο Ζελένσκι αποφασισμένος να «κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει τον πόλεμο» – «Η Ουκρανία δεν βιάζεται για επίλυση με ειρηνικά μέσα» λέει ο Πούτιν
«Σε αυτόν τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, θέλουμε ειρήνη, ενώ η Ρωσία επιδεικνύει την επιθυμία να συνεχίσει, αν ολόκληρος η Ευρώπη και η Αμερική είναι στο πλευρό μας, μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν» τονίζει ο Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν