Κόσμος

Η Γερμανία είναι υπέρ του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι το Βερολίνο τάσσεται υπέρ της επιβολής εμπάργκο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πετρέλαιο το οποίο εξάγει η Ρωσία.

Η Γερμανία, δήλωσε η κυρία Μπέρμποκ στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, είναι πλέον «έτοιμη» να αντεπεξέλθει χωρίς να αγοράζει αργό από τη Ρωσία για αρκετά χρόνια.

Νέες συμφωνίες για την προμήθεια αργού μείωσαν κατά πολύ την εξάρτηση του Βερολίνου από τη Μόσχα όσον αφορά τον εφοδιασμό με αργό, εξήγησε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με τη γερμανική κυβέρνηση, το μερίδιο του πετρελαίου της Ρωσίας που καταναλώνεται στη Γερμανία έπεσε από το 35% στο 12% μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες.

Μετά το γερμανικό «ναι» στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, η πίεση αυξάνεται για τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, που επικρίνονται πως καθυστερούν να μειώσουν την εξάρτησή τους και να συναινέσουν.

Σε έκτακτη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ (σ.σ. προγραμματίζεται να αρχίσει στις 15:00 τοπική ώρα, δηλ. στις 16:00 ώρα Ελλάδας), αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων η επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Θύμα ανθρωποκτονίας «απευθύνθηκε» στον δολοφόνο του μέσω βίντεο AI την ώρα της δίκης στις ΗΠΑ - «Σε μια άλλη ζωή, ίσως να ήμασταν φίλοι»
Το βίντεο σηματοδοτεί μια καινοτόμα χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δικαστικό σύστημα, που αντιμετωπίζει την ταχέως εξελισσόμενη τεχνολογία με ένα μείγμα έντονου ενδιαφέροντος και δέους
Το ολόγραμμα του δολοφονημένου Κρίστοφερ Πέλκι
ΗΠΑ και Ευρώπη ετοιμάζουν πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας
Γίνονται ακόμη συζητήσεις σχετικά με το αν θα ανακοινωθεί μονομερής κατάπαυση του πυρός ή αν θα δοθεί σύντομος χρόνος αντίδρασης στη Ρωσία, όπως και ότι αν αρνηθεί, τότε θα επιβληθούν νέες αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Μόσχα
Στρατιώτης στο Κουρσκ 2