Κόσμος

Κορονοϊός: Νέα κρούσματα στο Πεκίνο – «Περιορίζουν αυστηρά» τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό

Το Πεκίνο κατέγραψε 36 νέα κρούσματα κορονοϊού, τοπικής μετάδοσης, κατά τη διάρκεια 24 ωρών έως τις 3 μ.μ. (τοπική ώρα, 10.00 π.μ. ώρα Ελλάδας) σήμερα, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ελέγχου της πανδημίας στην κινεζική πρωτεύουσα.

Από τις μολύνσεις, οι 32 εντοπίστηκαν σε «ελεγχόμενες περιοχές» και 4 σε διαγνωστικούς ελέγχους στην κοινότητα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πανγκ Σινγκχούο, αναπληρωτής επικεφαλής στην Δημοτική Επιτροπή Υγείας του Πεκίνου.

Η Κίνα θα «περιορίσει αυστηρά» τα μη απαραίτητα ταξίδια εκτός χώρας από Κινέζους πολίτες στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της COVID-19, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση η Εθνική Διοίκηση Μετανάστευσης. Οι αξιωματούχοι θα πρέπει να αποτρέπουν με αυστηρό τρόπο τις εξάρσεις της COVID που προκαλούνται από την παράτυπη είσοδο στην Κίνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Κίνα προσφέρθηκε σήμερα να βοηθήσει τη Βόρεια Κορέα να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, αφού η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε επίσημα το πρώτο ξεσπασμα της Covid στη χώρα.

Η κινεζική διπλωματία εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της στη γειτονική χώρα για την υγειονομική κατάσταση. «Ως σύντροφος, γείτονας και φίλος, η Κίνα είναι έτοιμη να προσφέρει όλη τη στήριξη και τη βοήθειά της (στη Βόρεια Κορέα) στη μάχη της κατά της επιδημίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζάο Λιτζιάν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Άντριου: Το σκάνδαλο που η μοναρχία θέλει να ξεχάσει – «Πένθος» για τη Σάρα Φέργκιουσον που χάνει τον τίτλο της Δούκισσας
«Ο Άντριου βρίσκεται τώρα σε μια περίεργη μεταβατική κατάσταση. Εξακολουθεί να είναι πρίγκιπας. Εξακολουθεί να ζει σε μια έπαυλη που ανήκει στο στέμμα. Αλλά είναι αόρατος. Ασήμαντος», γράφουν βρετανικά μέσα
Ο πρίγκιπας Άντριου και η Σάρα Φέργκιουσον
Ανάλυση CNN: Καλά νέα για τον Ζελένσκι μετά τη συνάντηση με Τραμπ, αλλά το πραγματικό «έπαθλο» είναι μακριά
Το έπαθλο που θέλει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με ανάλυση του CNN, δεν είναι άλλο από μια σταθερή δέσμευση των ΗΠΑ για στρατιωτική υποστήριξη και ασφάλεια
Συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι