Κόσμος

Μακελειό στο Μπάφαλο – Κάμαλα Χάρις: Έχουμε να κάνουμε με επιδημία μίσους

Για «επιδημία μίσους» στις ΗΠΑ έκανε λόγο η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, μετά το μακελειό στο Μπάφαλο με 10 νεκρούς.

«Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεχίζουν τις έρευνες, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι είμαστε μάρτυρες μίας επιδημίας μίσους στην χώρα μας που εκδηλώνεται με πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας», αναφέρει σε δήλωσή της η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Εγκλήματα μίσους με ρατσιστικά κίνητρα ή πράξεις βίαιου εξτρεμισμού είναι πλήγματα για όλους μας», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ένας λευκός 18χρονος σκότωσε δέκα ανθρώπους σε σούπερ μάρκετ γειτονιάς μαύρων του Μπάφαλο της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Την ίδια ώρα σοκάρει το βίντεο που δείχνει τον δράστη να εκτελεί ένα ένα τα δέκα θύματά του.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS