Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Ερντογάν είναι σαν να πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται

Για τα ελληνοτουρκικά μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη αναγνωρίζοντας ότι το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη πυροδότησε τον εκνευρισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο εκτίμησε ότι το φετινό καλοκαίρι δεν θα δούμε να κορυφώνεται η ένταση.
«Θεωρώ ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και η ομιλία του στο Κογκρέσο δημιούργησαν μία πάρα πολύ μεγάλη ενόχληση στην Τουρκία, γιατί ο Ερντογάν ήταν σε φάση διαπραγμάτευσης. Δοκίμαζε με την είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας να κερδίσει κάτι συγκεκριμένο στον τομέα των αμυντικών», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο. 

Η ίδια εκτίμησε πως δεν «παίρνει» τους Τούρκους να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο.

«Ο τρόπος με τον οποίο ο Ερντογάν πολιτεύτηκε τον τελευταίο μήνα είναι σαν να πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται. Εάν υπήρχαν προβληματισμοί στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη για τον ρόλο που παίζει η Τουρκία, οι αντιδράσεις και οι δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου δημιουργούν ακόμα περισσότερα προβλήματα. Η Δύση θέλει να κρατήσει την Τουρκία κοντά της, αλλά το ερώτημα πόσο αξιόπιστη είναι έχει ενισχυθεί στους ευρωπαϊκούς κύκλους. Η Τουρκία εμφανίζεται αναξιόπιστη, ενώ η Ελλάδα ως πόλος ηρεμίας, σταθερότητας, σιγουριάς, ανάπτυξης σε μία περιοχή υπεύθυνη για την ασφάλεια της νοτιοανατολικής πτέρυγας».

Σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές δήλωσε: «Η πίεση που ασκείται στο εσωτερικό της Τουρκίας στους πρόσφυγες είναι μεγάλη. Η αύξηση της ανεργίας είναι τεράστια και φοβάμαι πως αυτά θα αυξήσουν την πίεση των ροών στην Ελλάδα».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία δήλωσε πως θα καθορίσει πολλά πράγματα, όπως τις τιμές στην ενέργεια και την επισιτιστική κρίση.

«Εύχομαι να επικρατήσει η σωφροσύνη και να αντιληφθούν οι Ρώσοι ότι είναι μία πολιτική που δεν μπορεί αν γίνει αποδεκτή από κανένα διεθνώς και θα έχει τεράστιο κόστος για τον ρωσικό λαό».

Τέλος, τόνισε πως η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση συγκριτικά με άλλες χώρες, καθώς ήδη το τουριστικό ρεύμα στη χώρα μας είναι αυξημένο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μου προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση που με αποκάλεσε «τιποτένιο σκουλήκι», δηλώνει πως έχει ψυχικά θέματα
«Εγώ θέλω να γίνει η τοξικολογική κατά την εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι γιατί θέλω στην κοινή γνώμη να μη μείνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας και συνωμοσιολογίας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης για Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μου προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση που με αποκάλεσε «τιποτένιο σκουλήκι», δηλώνει πως έχει ψυχικά θέματα
«Έλεος με τα fake news» ξεσπά η Σοφία Μητσοτάκη για τα εισιτήρια με τους Boston Celtics, το ποπ κορν και την κόκα κόλα του πρωθυπουργού
Ο πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης Καραμανλή, Νίκος Καραχάλιος ισχυρίστηκε πως ακόμα και τα έξοδα για ποπ κορν και αναψυκτικά πληρώθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο
Σοφία Μητσοτάκη
80
Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα για το νέο κόμμα σε ερώτηση Έλληνα φοιτητή στη Σορβόννη - «Πρέπει να αφουγκραστώ το μήνυμα που στέλνει η κοινωνία»
«Όσο για το πώς μπορεί να επέλθει πολιτική αλλαγή αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Είτε μέσα από την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είτε από ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος»
Ο Αλέξης Τσίπρας 140
«Δημιουργείται σωματείο γυναικών που υπέστησαν bullying από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου» - Τι αποκαλύπτει πρώην υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας
«Το πρωί αγκαλιάζει χαροκαμένες μάνες για τις κάμερες και το βράδυ χορεύει στα γλέντια με τα ίδια ρούχα. Φοράει μάσκα. Είναι συστημική», ανέφερε η Όλγα Δάλλα
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου 11