Κόσμος

Ομέρ Τσελίκ για Κυριάκο Μητσοτάκη: Δεν μπορείτε να μας απειλείτε μέσω άλλων χωρών

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο εβδομάδες από την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, ωστόσο η Τουρκία συνεχίζει να επιτίθεται στον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Σήμερα, ήταν η σειρά του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος, AKP, Ομέρ Τσελίκ. Κατά την ομιλία του, μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβολίου, είπε χαρακτηριστικά πως “η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου. Είμαστε ανοιχτοί να μιλήσουμε. Ωστόσο, δεν μπορείτε να μας απειλείτε μέσω άλλων χωρών. Δεν θα έχει αποτέλεσμα. Μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας”.

Ο Τσελίκ έθεσε εκ νέου το θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, ενώ αναφέρθηκε και στη δήλωση που έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για την Αγιά Σοφιά, σχολιάζοντας πως “(η Αγιά Σοφιά) δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Οι δηλώσεις του δεν εξηγούνται πολιτικά. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί μόνο ως ψυχολογικό τραύμα”.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η γαλλική Βουλή «φρέναρε» τον φόρο Ζικμάν για τους πλούσιους με περιουσία άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ – Οργισμένη η αριστερή αντιπολίτευση
Ο πρωθυπουργός Λεκορνί εξαρτάται από τη στήριξη των Σοσιαλιστών για να περάσει τον προϋπολογισμό και να ξεπεράσει τον «σκόπελο» μίας ενδεχόμενης πρότασης μομφής
Βουλευτές της γαλλικής Αριστεράς ψηφίζουν για το σχέδιο νόμου για τον προϋπολογισμό του 2026
Ο πρώην σύζυγος της Στεφανί του Μονακό μιλά για «στημένο» ροζ σκάνδαλο – «Μου έριξαν ουσίες στο ποτό και με φωτογράφισαν με γυμνό μοντέλο»
«Για μένα, ήταν σημαντικό η δικαιοσύνη να πει: ναι, έπεσες σε παγίδα. Δεν ήθελα τα παιδιά μου να μεγαλώσουν πιστεύοντας ότι ο πατέρας τους ήταν απλώς ο άντρας που απάτησε τη μητέρα τους»
Ο Ντανιέλ Ντικριέ και η Στεφανί του Μονακό