Κόσμος

Μαριούπολη: Η Ουκρανία ανακοίνωσε το θάνατο άλλων 24 παιδιών

Το γραφείο της γενικής εισαγγελέως της Ουκρανίας ανέφερε σήμερα ότι έχει λάβει γνώση για τον θάνατο ακόμα 24 παιδιών στη Μαριούπολη, το λιμάνι στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας που βρισκόταν υπό πολιορκία για εβδομάδες πριν το καταλάβουν ρωσικές δυνάμεις στα μέσα Μαΐου.

Συνολικά, το γραφείο της γενικής εισαγγελέως ανέφερε ότι τουλάχιστον 287 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Τουλάχιστον 492 έχουν τραυματιστεί.

«Κατά την καταγραφή ποινικών αδικημάτων, έγινε γνωστό ότι ακόμα 24 παιδιά πέθαναν στη Μαριούπολη, στην περιοχή του Ντονέτσκ, λόγω των αδιάκριτων βομβαρδισμών από τον ρωσικό στρατό», ανέφερε το γραφείο της γενικής εισαγγελέως σε ανάρτηση στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Τα στοιχεία δεν είναι τελικά, καθώς συνεχίζεται το έργο προκειμένου αυτά να εξακριβωθούν σε σημεία ενεργών εχθροπραξιών, σε προσωρινά κατεχόμενα και απελευθερωμένα εδάφη».

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης –που έχει καταστραφεί λόγω της πολιορκίας– δήλωσε ότι στην πόλη έχει ξεσπάσει χολέρα καθώς το αποχετευτικό δίκτυο δεν λειτουργεί και τα πτώματα αποσυντίθενται στους δρόμους.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι στοχοθετεί αμάχους και αρνείται τους ισχυρισμούς περί εγκλημάτων πολέμου σε αυτό που χαρακτηρίζει ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’ με στόχο την αποστρατιωτικοποίηση και την ‘αποναζιστικοποίηση’ της Ουκρανίας.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι πάνω από 250 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου και πέντε εκατομμύρια συνεχίζουν να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: «Θα τελειώσουμε με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν σε μια με δύο εβδομάδες» λένε οι IDF
Οι Ισραηλινές Αμυντικές Ένοπλες Δυνάμεις αναφέρουν ότι περίπου το 40% των βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, ή περίπου 200, έχουν καταστραφεί ή εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής εν μέσω της επιχείρησης
Ένα αναχαιτιστικό σκάφος πετάει στον ουρανό καθώς πύραυλοι από το Ιράν εκτοξεύονται προς το Ισραήλ, όπως φαίνεται από το Τελ Αβίβ 4
Reuters: Η κυβέρνηση Τραμπ διέλυσε ομάδα εργασίας που είχε συσταθεί για να ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία
Τα περισσότερα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της ομάδας που ασχολείται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, απολύθηκαν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ