Ελλάδα

Πλεύρης για κορονοϊό: Περιμένουμε νέο κύμα το καλοκαίρι

Στην πορεία της πανδημίας και την υπηρεσία του Προσωπικού Γιατρού αναφέρθηκε ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (16.06.2022) στον ΣΚΑΪ. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι προγνώσεις των ειδικών δείχνουν ότι θα έχουμε ένα θερινό κύμα κορονοϊού, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν φαίνεται ότι θα οδηγήσει σε λήψη περιοριστικών μέτρων.

«Σε όλα τα μοντέλα που τρέχουμε δεν δείχνουν δυναμικές που θα πιέσουν το σύστημα υγείας για να χρειαστεί να πάρουμε μέτρα. Τα κρούσματα ως κρούσματα, είναι ένα κεφάλαιο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. «Το θέμα είναι κατά πόσο μετατρέπονται σε νοσηλείες. Προφανώς θα είναι περισσότερες αλλά δεν φαίνεται δυναμική πίεσης του συστήματος υγείας», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Θα υπάρξει ένας σχεδιασμός από Σεπτέμβριο καθώς αναμένεται άνοδος κρουσμάτων και αναλόγως της πίεσης που θα ασκηθεί «μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθούν πολλά (μέτρα) αλλά μπορεί να μην ενεργοποιηθεί τίποτα», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι οφείλεται στην κινητικότητα αλλά και στις μεταλλάξεις που είναι πιο μεταδοτικές. Εξήγησε ότι λόγω της μεταδοτικότητας των συγκεκριμένων στελεχών του κορονοϊού «είναι ανούσια τα περιοριστικά μέτρα». 

Κάλεσε τους ευάλωτους πολίτες να τηρούν μέτρα αυτοπροστασίας και όσους το επιθυμούν να προχωρήσουν στην τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Υπενθυμίζεται ότι για τις τελευταίες εξελίξεις στην πανδημία του κορονοϊού μίλησε στο iatropedia.gr ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος σημείωσε ότι παρατηρείται μια «σταθερή αύξηση εμφανίζει το 80% των περιοχών της χώρας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν η αύξηση οφείλεται στις νέες παραλλαγές του κορονοϊού, τότε αυτή θα είναι μεγάλη. 

«Καμία επιβάρυνση» για τον Προσωπικό Γιατρό – Από 1η Ιουλίου οι εγγραφές

Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι εγγραφές στην υπηρεσία του Προσωπικού Γιατρού, με τους πολίτες να εγγράφονται είτε μέσω της πλατφόρμας, είτε απευθείας, είτε μέσω φαρμακείων και χώρων πρωτοβάθμιας υγείας. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τόνισε ότι σήμερα εκδόθηκε η πρώτη υπουργική απόφαση για τον Προσωπικό Γιατρό και αύριο θα εκδοθούν και οι υπόλοιπες.

«Ελευθέρα επιλέγεις ένα γιατρό, δεν έχεις καμία – καμία – καμία επιβάρυνση, αντιθέτως έχεις πάρα πολλά οφέλη», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, εξηγώντας ότι έναν γιατρό που έως τώρα ο πολίτης πλήρωνε, πλέον θα μπορεί να συνταγογραφεί, να τον επισκέπτεται  ακόμα και κατ’ οίκον αν χρειαστεί και να τον κατευθύνει μέσα στο σύστημα υγείας.

Σχετικά με τα κίνητρα στους γιατρούς προκειμένου να συμμετέχουν στο εγχείρημα, ο κ. Πλεύρης είπε ότι οι αμοιβές κατ’ άτομο θα κυμαίνονται από 20 έως 45 ευρώ ανά ασθενή, δηλαδή μεσοσταθμικά γύρω στα 35 ευρώ, δηλαδή στο «’’ταβάνι’’ των 2.000 ασθενών σημαίνει 70.000 ευρώ το χρόνο».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: Στο εδώλιο οι δύο ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για τη σύμβαση 717 – Δυναμικό παρών από συγγενείς θυμάτων
«Να μην υπάρξει από εδώ και πέρα ούτε μπάζωμα ούτε συγκάλυψη», είπε ο Πάνος Ρούτσι - «Δεν θα δεχθούμε άλλα μπαζώματα», ανέφερε ο Αντώνης Ψαρόπουλος
Το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών
3.000 καταφύγια στην Ελλάδα για την προστασία του άμαχου πληθυσμού – Χωράνε 2 εκατομμύρια άνθρωποι
Η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει δεσμευθεί να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των πολιτικών δομών και την ικανότητα συντονισμού μεταξύ πολιτικών και στρατιωτικών φορέων
Καταφύγιο
Φοινικούντα: «Η μητέρα μου είχε τσακωθεί με τον 68χρονο, δεν μιλούσαν» αποκαλύπτει ο 17χρονος «εγγονός» του ιδιοκτήτη κάμπινγκ
«Τον τελευταίο χρόνο είχαμε μετακομίσει με την οικογένειά μου από την Αθήνα στην Φοινικούντα, μας είχε αφήσει να μένουμε τσάμπα στο σπίτι γιατί έχουμε οικονομικά προβλήματα» αποκαλύπτει ο 17χρονος
Το 68χρονο θύμα στη Φοινικούντα
Σε τρεις μήνες με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.500 εύρω καταδικάστηκε ο τενόρος για τον ξυλοδαρμό του γιου του
Ο τενόρος παραδέχτηκε ότι χαστούκισε τον 15χρονο γιο του λόγω πολλών απουσιών, πράγμα που διέψευσε η πλευρά της μητέρας αφού το παιδί έχει μία απουσία στο σχολείο μέχρι τις 3 Νοεμβρίου
Μηχανή της Ελληνικής Αστυνομίας 6