Ελλάδα

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν το ελικόπτερο του Χαρδαλιά που τον μετέφερε στον Άη Στράτη

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου οι τουρκικές Αρχές, την ώρα που πέταγε με κατεύθυνση τον Άγιο Ευστράτιο.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, την ώρα που το ελικόπτερο με τον Νίκο Χαρδαλιά βρισκόταν στον αέρα, ακούστηκε στον ασύρματο ότι «βρίσκεστε σε τουρκικό εναέριο χώρο». Ωστόσο οι χειριστές αδιαφόρησαν και συνέχισαν την πορεία τους.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβη στο νησί του Αγίου Ευστρατίου ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, για να αποτίσει φόρο τιμής στις εκδηλώσεις μνήμης του Υποσμηναγού Νικόλαου Σιαλμά.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη στις 12 Φεβρουαρίου, όταν ελικόπτερο που μετέφερε τον Χαρδαλιά και πετούσε πάνω από Καλόλιμνο και Φαρμακονήσι είχε δεχθεί παρενόχληση από τις τουρκικές αρχές, καθώς τους ζητούσαν να αλλάξουν πορεία.

Η Τουρκία είχε «τεντώσει το σχοινί» ξανά τότε, με τα δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ να αναφέρουν τη θέση των αξιωματούχων της χώρας, ότι «ο λαός της Ελλάδας θα πληγεί».

«Παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες προσεγγίσεις μας, εάν οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίσουν να κρατούν αυτή τη στάση, αποφεύγουν τον διάλογο με την Τουρκία και τη βλέπουν σαν εχθρό, θα μπουν σε περιπέτειες -όπως συνέβη και στο παρελθόν- που θα τους οδηγήσουν σε απογοήτευση και ο λαός τους θα πληγεί», ανέφεραν τότε οι Τούρκοι αξιωματούχοι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχές στο Ιόνιο και στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά – Επιστρέφει η αφρικανική σκόνη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20, στα δυτικά τους 24 με 25, στις υπόλοιπες περιοχές τους 20 με 22 και τοπικά στη βόρεια Κρήτη τους 24 βαθμούς Κελσίου
People walk in a haze, caused by sand dust from the Sahara, due to strong southern winds, in Heraklion, Crete island, Greece, April 1, 2026. REUTERS
Βίντεο - ντοκουμέντο με τους δύο δράστες να τρέπονται σε φυγή μετά τη δολοφονία του τραγουδιστή Γιώργου Τσιτόγλου στην Καρδίτσα
Μάλιστα, όπως διακρίνεται στο βίντεο - ντοκουμέντο, ο ένας εκ των δύο φαίνεται να πετά το μαχαίρι, το οποίο ήταν το φονικό όπλο ώστε να το ξεφορτωθεί
Δολοφονία Τσιτόγλου