Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης για Ανδρέα Παπανδρέου: 26 χρόνια από τον θάνατο του ανεπανάληπτου ηγέτη

Δήλωση για τη συμπλήρωση των 26 χρόνων από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε για τον άνθρωπο που σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας και 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ανακοίνωση του αναφέρεται στον «ανεπανάληπτο ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης» σημειώνοντας πως «το μοναδικό αποτύπωμα του Ανδρέα Παπανδρέου παραμένει ανεξίτηλο».

Ο ίδιος τόνισε πως «στις 6 Ιουλίου παρουσία εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών τιμάμε τον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ εγκαινιάζοντας το Αμφιθέατρο, που θα φέρει το όνομα του, στο κεντρικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ σφράγισε τη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας. Σε μια περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων κατάφερε με τη διεθνή ακτινοβολία του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για την ειρήνη και τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Ο ελληνικός λαός ακόμη και σήμερα βλέπει πόσο σημαντικές ήταν οι πολιτικές προτεραιότητες, που έθεσε το ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας κρατά όρθια την ελληνική κοινωνία και ιδίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, στην περίοδο της πανδημίας. Η εθνική συμφιλίωση έχει ως αποτέλεσμα οι νέες γενιές, παρά τις δυσκολίες, να μεγαλώνουν σε ένα σταθερό περιβάλλον ώριμης δημοκρατίας, χωρίς διακρίσεις και πάθη του παρελθόντος. Η ανοδική κοινωνική κινητικότητα και η μείωση των ανισοτήτων δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για περισσότερες ευκαιρίες στους μη προνομιούχους και μια εύρωστη μεσαία τάξη.

Μετά την εθνική τραγωδία της Κύπρου και τις ανοιχτές πληγές που άφησε ο Αττίλας, ο Ανδρέας Παπανδρέου άσκησε μια πραγματικά ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Άνοιξε τον δρόμο για την ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Την Ελλάδα της εθνικής αξιοπρέπειας. Την ακηδεμόνευτη Ελλάδα που ανήκει στους Έλληνες. Την Ελλάδα που οικοδομεί ισότιμες συμμαχίες.

26 χρόνια από τον θάνατο του ανεπανάληπτου ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης, το μοναδικό του αποτύπωμα παραμένει ανεξίτηλο.

Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η χαρά μου, που στις 6 Ιουλίου παρουσία εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών τιμάμε τον ιστορικό ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ εγκαινιάζοντας το Αμφιθέατρο, που θα φέρει το όνομα του, στο κεντρικό κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επεισοδιακό φινάλε σε συνέντευξή της – «Σας καλέσαμε για 40 λεπτά και ήρθατε ένα τέταρτο πριν» – «Το θεωρώ μεγάλη αγένεια»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παραπονέθηκε ότι οι δημοσιογράφοι δεν τη ρώτησαν για συγκεκριμένα θέματα και εκείνοι της επισήμαναν ότι άργησε να πάει στο στούντιο
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής 1
Άρση ασυλίας για Παύλο Πολάκη και Έλενα Ακρίτα εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
Η υπόθεση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αφορά τη μήνυση που του έχει υποβάλει η Αθηνά Λινού και της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Παύλος Πολάκης και η Έλενα Ακρίτα σε επιτροπή της Βουλής 1
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1