Ελλάδα

Κωνσταντίνος Τζούμας: Ο πολιτικός κόσμος τον αποχαιρετά

Σε ηλικία 78 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Κωνσταντίνος Τζούμας, σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς και φίλους.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη πληροφορούμενη την απώλεια του Κωνσταντίνου Τζούμα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μια ιδιαίτερη παρουσία, μια μοναδική φωνή, και μια ξεχωριστή καριέρα ως ηθοποιός, αλλά κυρίως ως προσωπικότητα, ραδιοφωνικός παραγωγός, σχολιαστής, ο Κωνσταντίνος Τζούμας έδινε την εντύπωση του σνομπ και του απόμακρου, ενώ την ίδια στιγμή ήταν οικείος και φιλικός προς όλους. Σε εκείνους που τον ξεχώρισαν στις ταινίες του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, που έμαθαν αργότερα τη μαθητεία του ως χορευτή κοντά στον Αλβιν Εϊλι, που τον απολάμβαναν καθημερινά στο ραδιόφωνο, όπου με το χιούμορ του και την αδιαμφισβήτητη αστική του ευγένεια, αλλά και τις κάποιες φορές αμφιλεγόμενες απόψεις του, κέντριζε ασταμάτητα το ενδιαφέρον των ακροατών του. Ο Κωνσταντίνος Τζούμας έγραψε ο ίδιος τον μεγαλύτερο ρόλο της ζωής του, που ήταν ο ίδιος του ο εαυτός. Γι’ αυτό ήταν αγαπητός και γι’ αυτό θα μας λείψει. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους του».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαρισματικός αφηγητής, πολιτιστικός agent provocateur, ταλαντούχος και ευφυής, ο Κωνσταντίνος Τζούμας ήταν μία από της πιο χαρακτηριστικές μορφές της αστικής Αθήνας και μία από τις πιο επιδραστικές φωνές του ραδιοφώνου και όχι μόνο. Ενέπνεε πάθη με μία του ατάκα, αστικοί μύθοι πλέκονταν συχνά γύρω από το όνομά του, ενώ ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητος ή αδιάφορος ούτε στην οθόνη, ούτε στα ερτζιανά, ούτε στην πόλη. Συλλυπητήρια στους οικείους του καθώς και τους πολυάριθμους φίλους του».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρολιάκος με μια δήλωσή του σημείωσε για τον Κωνσταντίνο Τζούμα: «Ο Κωνσταντίνος Τζούμας δεν είναι πια μαζί μας. Ο πολυτάλαντος ηθοποιός, που άφησε το ενδιαφέρον προσωπικό του στίγμα στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας σαν μια ιδιαίτερη και σημαντική προσωπικότητα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ο 19χρονος με χτύπησε στο κεφάλι μαζί με φίλο του» λέει ο 18χρονος που ξυλοφόρτωσε συνομήλικό του στη Χαλκίδα
«Αποδεικνύεται ότι ο εντολέας μου έχει κακώσεις και έχει πάθει εγκεφαλική διάσειση από τα χτυπήματα, αυτός ήταν το θύμα», τονίζει ο δικηγόρος του 18χρονου που επιτέθηκε στον 19χρονο
Το θύμα ξυλοδαρμού στη Χαλκίδα
1
Η «Κυρά του Δέλτα» στον Έβρο απέκτησε ρεύμα έπειτα από 45 χρόνια – Με παρέμβαση Μητσοτάκη ηλεκτροδοτήθηκε η καλύβα της
Η καλύβα της κυρίας Παπακωστίδου βρίσκεται στις εκβολές του Δέλτα του ποταμού Έβρου και η ηλεκτροδότηση έγινε με πάνελ που τοποθετήθηκαν στην οροφή
Άρτεμη Παπακωστίδου, η «Κυρά του Δέλτα» με την ελληνική σημαία στον Έβρο
Καρέ καρέ η στιγμή που 4 κουκουλοφόροι εισβάλλουν σε σπίτι στη Βαρυμπόμπη - Άρπαξαν ολόκληρο συρτάρι και εξαφανίστηκαν
Οι κάτοικοι στην Βαρυμπόμπη κινητοποιήθηκαν και δημιούργησαν ομαδική συνομιλία στα social media για να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο για ύποπτα άτομα στην περιοχή
Ληστές