Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Τα κρούσματα κορονοϊού θα συνεχίσουν να αυξάνονται όσο δεν παίρνουμε μέτρα

Το καμπανάκι για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κρούει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Στο Forum του Λευκού Πύργου με θέμα «Η μετά COVID-19 εποχή – Υγιείς, βιώσιμες πόλεις: Προκλήσεις, δυνατότητες και προοπτικές», ο καθηγητής Σαρηγιάννης μιλώντας στο ThessToday.gr αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, τόνισε πως ο εφησυχασμός δεν είναι λύση.

Όπως επεσήμανε: «Είναι σημαντικό να το πάρουμε σοβαρά γιατί η αλήθεια είναι ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται εφόσον δεν παίρνουμε κανένα μέτρο αντιμετώπισης. Θα αρχίσει να πιέζεται το σύστημα υγείας σιγά σιγά. Καλό θα είναι να αντιδράσουμε και για την αντίδραση βασικές λέξεις κλειδιά είναι η αύξηση του αριθμού των τεστ, μάσκα και βεβαίως απολύμανση του αέρα στα ΜΜΜ».

Παράλληλα ο κ. Σαρηγιάννης επεσήμανε πως μπορούμε να κάνουμε «στοχευμένες δράσεις που να μη μας επηρεάσουν στην άνεση του καλοκαιριού αλλά ταυτόχρονα να μας δώσουν την προστασία που χρειαζόμαστε για να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα», ενώ τόνισε πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα ήδη υπάρχοντα «όπλα» της μάσκας και των τεστ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου αποχαιρετά την εισαγγελία - «Δούλεψα έχοντας 2 παιδιά και φεύγω έχοντας το ένα στο μνήμα»
«Πριν 40 χρόνια, έχοντας στα σπλάγχνα μου τον Βασίλη, δούλεψα μερόνυχτα με δύο παιδιά και αποχαιρετώ ντυμένη στα μαύρα, μετά από μία πολύ δύσκολη διετία (υπόθεση Τεμπών) έχοντας το ένα μου παιδί - θυσία», γράφει η Σοφία Καλογήρου
Ο Βασίλης Καλογήρου με τη μητέρα του 1