Κόσμος

Βρετανία: Ο βουλευτής Τομ Τούγκενχατ ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία

Ο Συντηρητικός πολιτικός Τομ Τούγκενχατ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Ο Τούγκενχατ, που είναι βετεράνος του στρατού, σήμερα είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου. Πέρσι, είχε επικρίνει δριμύτατα την αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

«Υπηρέτησα στο παρελθόν – στον στρατό και τώρα στο Κοινοβούλιο. Τώρα ελπίζω να ανταποκριθώ για άλλη μια φορά στο κάλεσμα, ως πρωθυπουργός» αναφέρει σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα.

Ο Τούγκενχατ προσθέτει ότι θα συγκροτήσει μια «συμμαχία συναδέλφων» με στόχο να φέρει «νέα ενέργεια και ιδέες στην κυβέρνηση και να γεφυρώσει το χάσμα του Brexit που έχει κυριαρχήσει στην πρόσφατη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή πρόταση για την Ουκρανία: Οι μυστικές συζητήσεις στο Άμπου Ντάμπι και η επικείμενη συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ
«Όχι» από το Κρεμλίνο στο ευρωπαϊκό σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία - Μέσα στον Νοέμβριο η συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι λένε οι Ουκρανοί
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν