Κόσμος

Βρετανία: Ο Μπεν Γουάλας δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών

Ένα από τα φαβορί στην κούρσα διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον, ο Μπεν Γουάλας ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία των Συντηρητικών. Σημειώνεται πως ο Γουάλας είναι ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας.

Ο 52χρονος Μπεν Γουάλας ξεπέρασε τους τελευταίους μήνες σε δημοτικότητα την υπουργό Εξωτερικών Λιζ Τρας και έγινε το δημοφιλέστερο μέλος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον μεταξύ των μελών του Συντηρητικού Κόμματος χάρη στους χειρισμούς του στην ουκρανική κρίση.

“Έπειτα από προσεκτική εξέταση και αφού το συζήτησα με συνεργάτες και με την οικογένειά μου, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος”, έγραψε ο Γουάλας στο Twitter.

“Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά το ενδιαφέρον μου είναι εστιασμένο στον σημερινό μου ρόλο και στο να κρατήσω ασφαλή αυτή τη σπουδαία χώρα”, έγραψε.

Τέσσερις Συντηρητικοί βουλευτές έχουν ήδη εκφράσει επισήμως την επιθυμία τους να διαδεχτούν τον Μπόρις Τζόνσον, αλλά αναμένεται ότι περίπου άλλοι 12 θα θέσουν επίσης υποψηφιότητα. Ο Γουάλας δεν έχει αποκαλύψει ποιον θα στηρίξει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» από τη Ρωσία στην ευρωπαϊκή πρόταση για την Ουκρανία: Οι μυστικές συζητήσεις στο Άμπου Ντάμπι και η επικείμενη συνάντηση Ζελένσκι-Τραμπ
«Όχι» από το Κρεμλίνο στο ευρωπαϊκό σχέδιο για ειρήνη στην Ουκρανία - Μέσα στον Νοέμβριο η συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι λένε οι Ουκρανοί
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν
Εμανουέλ Μακρόν: Το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία χρειάζεται βελτίωση
«Οι Ευρωπαίοι είναι οι μόνοι που έχουν λόγο, επειδή αυτό είναι μέρος του σχεδίου, για το τι θα κάνουμε με τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία διακρατούνται από τους Ευρωπαίους»
Ο Εμάνουελ Μακρόν
Πώς ο Μάρκο Ρούμπιο έσωσε την παρτίδα: Η αποκάλυψη του 28 σημείων σχεδίου για την Ουκρανία και η απομάκρυνση των «καυτών» ζητημάτων
Σε μια στιγμή που όλα έδειχναν να εκτροχιάζονται, ο Ρούμπιο λειτούργησε σαν από μηχανής θεός - Ανατρέπει το σχέδιο Γουίτκοφ με Κούσνερ και τις μυστικές επαφές με άνθρωπο του Πούτιν στο Μαϊάμι
Μάρκο Ρούμπιο 11
Ο ακροδεξιός Τζόρνταν Μπαρντελά θα κέρδιζε σήμερα τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία σύμφωνα με δημοσκόπηση
Ανάλογα με τον αντίπαλό του στον πρώτο γύρο, ο Μπαρντελά θα συγκέντρωνε είτε 35% είτε 36% των ψήφων, σύμφωνα με την Odoxa, ενώ θα κέρδιζε όποιον άλλον υποψήφιο ήταν αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο
Ο Τζόρνταν Μπαρντελά με τη Μαρίν Λεπέν