Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στους 43 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό πολυκατοικίας στο Τσάσιβ Γιαρ

Ανεβαίνει διαρκώς ο απολογισμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό μιας πολυκατοικίας στο Τσάσιβ Γιαρ της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις, με τον αριθμό να ανέρχεται στους 43, 4 ημέρες μετά την επίθεση.

Η πολυκατοικία κατέρρευσε από τον βομβαρδισμό και αρχικά ο αριθμός των νεκρών εκτιμήθηκε ότι θα είναι κάτω από 10, όμως οι διασώστες έχουν ανασύρει 43 σορούς από τα συντρίμμια. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το έργο των σωστικών συνεργείων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης της Ουκρανίας.

Το πλήγμα εξαπολύθηκε το Σάββατο το βράδυ εναντίον της πόλης Τσάσιβ Γιαρ και είχε στόχο ένα τετραώροφο κτίριο κατοικιών.

Το Τσάσιβ Γιαρ, μια πόλη 12.000 κατοίκων, βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ που αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των ρωσικών δυνάμεων, μετά την κατάληψη της διπλανής περιφέρειας του Λουγκάνσκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Βενεζουέλα στα πρόθυρα πολέμου: Ο Τραμπ στέλνει αεροπλανοφόρο για να διαλύσει τα καρτέλ ναρκωτικών – Αντιδρά ο Μαδούρο
«Μηχανεύονται νέο αιώνιο πόλεμο, υπόσχονταν πως δεν θα αρχίσουν ποτέ ξανά πόλεμο και κατασκευάζουν έναν πόλεμο τον οποίο θα αποτρέψουμε», τόνισε ο Νικολάς Μαδούρο
Ντόναλντ Τραμπ
«ΗΠΑ και Ρωσία κοντά στη λύση για την Ουκρανία – Σημαντικό ότι ο Ζελένσκι αναγνώρισε τις γραμμές των μετώπων», λέει το Κρεμλίνο
«Χαμηλός ο αντίκτυπος των νέων κυρώσεων στο πετρέλαιο», εκτίμησε ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας - «Η συνάντηση Τραμπ με Πούτιν δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε»
Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν 36