Ελλάδα

Καιρός – Καύσωνας: Ξεπέρασε τους 39 βαθμούς η θερμοκρασία σε Κρήτη και Πελοπόννησο

Παραμένει ιδιαίτερα ζεστός ο καιρός σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία σήμερα σε αρκετές περιοχές να ξεπερνά τους 39 βαθμούς.

Συγκεκριμένα οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα με τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες να καταγράφονται σε Πετροκεφάλι Μοιρών, Σίβα Ηρακλείου και Κρανίδι Αργολίδας με 39,4 βαθμούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 25/07, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

pinakas thermokrasia

Είναι χαρακτηριστικό, ότι 62 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου μας, κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, μεταξύ αυτών και αρκετοί στην περιοχή της Αττικής (όπως καταγράφτηκε από το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής), επηρεάζοντας ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας μας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται η κακοκαιρία «Ines» με «τριπλό κοκτέιλ» από σκόνη, λασποβροχές και θυελλώδεις ανέμους
«Απόψε και την Παρασκευή η κακοκαιρία Ines θα προκαλέσει ισχυρές βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές, κυρίως της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας», λέει ο μετεωρολόγος Κώστας Λαγουβάρδος
Κακοκαιρία
1
Οι αντιφάσεις της οικιακής βοηθού για τους 3 θανάτους στο Ελληνικό και τα ερωτήματα στο μικροσκόπιο των Αρχών - «Πήρα μια χρυσή αλυσίδα», παραδέχτηκε
Γιατί η 55χρονη πήρε πρωτοβουλία να επωμιστεί τα έξοδα για τις κηδείες, για ανθρώπους μάλιστα που γνώριζε δύο μήνες;
Η οικιακή βοηθός από την Βουλγαρία
2