Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Ιταλία: Ιερέας πέταξε τα ράσα και έκανε λειτουργία πάνω σε φουσκωτό στρώμα – Έρευνα ζητά η εισαγγελία

Ιταλία: Ιερέας πέταξε τα ράσα και έκανε λειτουργία πάνω σε φουσκωτό στρώμα – Έρευνα ζητά η εισαγγελία

Η πιο… καλοκαιρινή λειτουργία Κυριακής πραγματοποιήθηκε στη νότια Ιταλία.  Ένας 36χρονος ιερέας πέταξε το ράσο του, φόρεσε μαγιό και έκανε λειτουργία πάνω σε φουσκωτό στρώμα, σαν να ήταν στην εκκλησία.

Συγκεκριμένα, ο 36χρονος καθολικός ιερέας, Ματία Μπερνασκόνι, χρησιμοποιώντας ένα φουσκωτό στρώμα θαλάσσης αντί Αγίας Τράπεζας πραγματοποίησε τη λειτουργία την περασμένη Κυριακή σε παραλία στον Κρότωνα της Καλαβρίας, στα νότια της Ιταλίας.

Οι λουόμενοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι το θέαμα και τα βίντεο με το περιστατικό άρχισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η αντιδράσεις ωστόσο, όπως είναι φυσικό, ήταν σφοδρές. 

Αντιδράσεις από την Αρχιεπισκοπή του Κρότωνα

Η Αρχιεπισκοπή του Κρότωνα σε ανακοίνωση που εξέδωσε επικρίνει την ενέργεια του ιερέα και σημειώνει ότι «η λειτουργία της θείας ευχαριστίας έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα με πράξεις και σύμβολα, που είναι σωστό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε, χωρίς να τα αποκηρύσσουμε με υπερβολική επιπολαιότητα. Προπάντων, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα».

Ο 36χρονος ιερέας από την μεριά του απάντησε στην Αρχιεπισκοπή και υπερασπίστηκε την πράξη του, τονίζοντας  ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να ευτελίσει τη λειτουργία της θείας ευχαριστίας και ζήτησε συγγνώμη για το σάλο που προκλήθηκε.

Η εισαγγελία του Κρότωνα ζητά έρευνα

Η εισαγγελία του Κρότωνα διέταξε έρευνα για προσβολή θρησκευτικού δόγματος.

Η Le Parisien γράφει για το συμβάν: «Η επιρροή της καθολικής εκκλησίας είναι ακόμα πολύ ισχυρή στην Ιταλία, εν μέρει, λόγω της παρουσίας της έδρας του παπισμού στη Ρώμη. Σταυροί υπάρχουν στα σχολεία και στα δικαστήρια και η ιταλική Εκκλησία χρηματοδοτείται εν μέρει από τους φόρους σε αντίθεση με τον διαχωρισμό Εκκλησίας και Κράτους στη Γαλλία».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις