Κόσμος

Έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό τα συντρίμμια του κινέζικου πυραύλου

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσαν τελικά τα συντρίμμια του κινεζικού πυραύλου βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κάθοδο προς την ατμόσφαιρα της Γης αναφέρει η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία σημαίνοντας λήξη του συναγερμού.

Πρόκειται για τον πύραυλο Long March 5B βάρους 23 τόνων που μετέφερε την εργαστηριακή μονάδα Wentian, απογειώθηκε από το νησί Χαϊνάν στις 2:22 μ.μ. τοπική ώρα, την Κυριακή 24 Ιουλίου, και η μονάδα προσδέθηκε με επιτυχία στο τροχιακό φυλάκιο της Κίνας.

Να σημειωθεί ότι το γεγονός ότι ο κινεζικός πύραυλος προσγειώθηκε στην Γη θεωρείται κάτι το φυσιολογικό, καθώς ο στόχος δεν ήταν  να ταξιδέψει στο διάστημα, αλλά να δώσει ώθηση στο διαστημόπλοιο που μεταφέρει, ώστε αυτό να μπορέσει να βγει από την ατμόσφαιρα.

 

 

Η κάθοδος του διαστημικού σκουπιδιού φαίνεται ότι καταγράφηκε από παρατηρητή στο Κουτσίνγκ της Μαλαισίας που νόμιζε ότι έβλεπε μετεωρίτη. 

Το γεγονός ότι ο πύραυλος πήρε ανεξέλεγκτη πορεία στάθηκε η αφορμή να κατηγορηθεί για άλλη μια φορά η Κίνα ότι δεν χειρίζεται σωστά τα διαστημικά της «σκουπίδια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ και οι φόβοι για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο με τη Ρωσία
Οι παραβιάσεις από ρωσικά drones στην Πολωνία εντείνουν τον κίνδυνο άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ, θέτοντας στο επίκεντρο το κρίσιμο ερώτημα της ενεργοποίησης του Άρθρου 5 της Συμμαχίας
Το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford στη Νορβηγία 1
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη: Γάζα και Άγιοι Τόποι στο επίκεντρο
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε «γενοκτόνο» τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου και δήλωσε πως είναι απαράδεκτες οι ενέργειες του Ισραήλ που στοχεύουν να βλάψουν το ιστορικό της καθεστώς και την ιερότητα της Ιερουσαλήμ
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων 3
Politico: Γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο – Η υπόσχεση για νίκη και η πεποίθηση πως θα «γλιτώσει»
«Έχει την επιθυμία να καταστρέψει το ΝΑΤΟ, να δείξει πως είναι άχρηστο. Απέδειξε πως μπορεί να επιτεθεί στις χώρες του ΝΑΤΟ και ότι αυτές δεν διαθέτουν αμυντικά συστήματα»
Βλαντιμίρ Πούτιν 8
Ο πατέρας του δράστη αναγνώρισε τον γιο του στα βίντεο δολοφονίας του Τσάρλι Κερκ - «Συγκατοικούσε με τρανς άτομο»
Τα αποτυπώματα που άφησε στην ταράτσα ο δράστης και οδήγησαν στην ταυτοποίησή του και το θάρρος του πατέρα να δώσει στις αρχές το παιδί του - Αντιμέτωπος με θανατική ποινή ο 22χρονος δολοφόνος
Ύποπτος για τη δολοφονία του Τσάρλι Κιρτ
6
Ζελένσκι για drones σε Πολωνία και Ρουμανία: «Η Ρωσία επεκτείνει τον πόλεμο, μην περιμένετε βαλλιστικούς πυραύλους για να πάρετε αποφάσεις»
Το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου προς ΝΑΤΟ, Ευρώπη, G7 και G20 - «Γνώριζαν που πετούσαν τα drones τους», είπε τονίζοντας πως δεν ήταν τυχαία περιστατικά
Βολοντίμιρ Ζελένσκι 8