Κόσμος

Τα είπαν για 90 λεπτά Πούτιν και Σολτς – Τι ζήτησε ο καγκελάριος

Διπλωματική λύση και αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία ζήτησε ο Όλαφ Σολτς από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προέτρεψε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα μαζί του να βρεθεί μια διπλωματική λύση για την σύγκρουση στην Ουκρανία, που να βασίζεται στην εκεχειρία και την πλήρη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Κατά την διάρκεια της 90λεπτης τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Σόλτς έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού στην Ζαπορίζια στην Ουκρανία και ζήτησε από τον Πούτιν να συνεχίσει να εφαρμόζει πλήρως την υποστηριζόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη συμφωνία για την εξαγωγή σιτηρών, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στέφεν Χεμπεστράιτ.

«Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος τόνισε ότι οποιαδήποτε περαιτέρω βήματα προσάρτησης εκ μέρους της Ρωσίας δεν θα μείνουν αναπάντητα και δεν θα αναγνωριστούν σε καμία περίπτωση», ανέφερε ο Χεμπεστράιτ στην δήλωση του, προσθέτοντας ότι ο Σόλτς και ο Πούτιν συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι σκληροί όροι του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου - Κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων και Στενά του Ορμούζ υπό ιρανικό έλεγχο
Αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχει υποστεί το Ιράν και ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας ώστε να μην ξεσπάσει ξανά πόλεμος, μεταξύ των όρων
Τεχεράνη
Διακήρυξη Ντόναλντ Τραμπ για την 25η Μαρτίου: Η Ελλάδα εμπνέει τους υπερασπιστές της ελευθερίας σε ολόκληρο τον κόσμο
Ο Τραμπ επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα «στέκεται στο πλευρό των ΗΠΑ», αναδεικνύοντας την κοινή προσήλωση στις δυτικές αξίες, στην ασφάλεια και στην ειρήνη
Ντόναλντ Τραμπ 19
Φρίκη στην Κένυα - 25 νήπια και 7 ενήλικες βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, τα πτώματα ήταν διαμελισμένα
Το 2023, εκατοντάδες πιστοί βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους - Είχαν ακολουθήσει το κήρυγμα επικεφαλής αίρεσης, ο οποίος τους προέτρεψε να νηστέψουν μέχρι θανάτου για «να συναντήσουν τον Ιησού»
Ομαδικός τάφος στην Κένυα