Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Την τρίτη επίσκεψή της πραγματοποιεί στην εμπόλεμη Ουκρανία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όπου συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Τόσο πολλά έχουν αλλάξει. Η Ουκρανία είναι τώρα υποψήφια” χώρα για ένταξη στην ΕΕ, ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν λίγο πριν τη συνάντησή της με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μήνυμά της στο Twitter.

“Θα συζητήσω με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ για το πώς να συνεχίσουμε να φέρνουμε τις οικονομίες και τους λαούς μας πιο κοντά καθώς η Ουκρανία προχωράει προς την ένταξη”, πρόσθεσε.

Η φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επισκεφθεί το Κίεβο σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο παρουσία της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα.

Η Ουκρανία υπέβαλε αίτημα για ένταξη στην ΕΕ μέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής και της χορηγήθηκε το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Η φον ντερ Λάιεν θα συζητήσει την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ με τον Ζελένσκι. Αυτή εγγυάται την ελεύθερη μετακίνηση αγαθών, κεφαλαίου, υπηρεσιών και ανθρώπων.

Την Τρίτη η φον ντερ Λάιεν πρότεινε επίσης να συμπεριληφθεί η Ουκρανία στην ελεύθερη ζώνη περιαγωγής για χρήστες κινητών της ΕΕ, στην οποία επιτρέπεται οι κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα και η χρήση ίντερνετ στο κινητό τηλέφωνο στο εξωτερικό να γίνονται χωρίς επιπλέον κόστος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Το Κίεβο ενισχύει τα στρατεύματά του στο Ποκρόφσκ – Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει περικυκλώσει την στρατηγική πόλη
Καθώς οι μάχες εντείνονται στην ανατολική Ουκρανία, η Μόσχα υποστηρίζει ότι έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στο Ποκρόφσκ, ενώ το Κίεβο διαψεύδει κάθε περικύκλωση και ανακοινώνει την αποστολή ενισχύσεων στο μέτωπο του Ντονμπάς
Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόβσκ
Ανησυχία στο Βέλγιο λόγω drones πάνω από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στρατιωτικές βάσεις – Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας
Έκλεισαν τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και της Λιέγης το βράδυ της Τρίτης (04.11.2025) - Περίπου 500 έως 1.000 επιβάτες διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο -
Brussels Airport
The Economist: Η μεγάλη νίκη των Δημοκρατικών σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια – Τι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ
Οι Δημοκρατικοί ενισχύθηκαν σημαντικά στις τοπικές εκλογές σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια, επιφέροντας ένα συμβολικό πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ
Υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης για το Δημοκρατικό Κόμμα Ζοράν Μαμντάνι