Κόσμος

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Οι συμβολικοί ψαλμοί στο «ύστατο χαίρε» της μονάρχη

Συμβολικοί ήταν και οι ψαλμοί που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, με έναν από αυτούς να έχει συντεθεί ειδικά για τη σημερινή (19.9.2022) θλιβερή περίσταση ενώ κάποιοι από αυτούς ήταν αγαπημένοι της εκλιπούσας μονάρχη.

Πιο συγκεκριμένα, στην κηδεία για πρώτη φορά ακούστηκε ένας νέος ψαλμός που συνέθεσε η Τζούντιθ Γουέιρ, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα που έχει τη θέση του Master of the King’s Music. Υπηρέτησε και τη βασίλισσα Ελισάβετ, με τη θέση της – προφανώς – να είναι η Master of the Queen’s Music.

Ο νέος αυτός ψαλμός περιλαμβάνει τη φράση: «Put thy trust in God: for I will yet give him thanks for the help of his countenance».

Η χορωδία έψαλε, επίσης, έναν ύμνο που συνέθεσε για τη σημερινή λειτουργία ο Σκωτσέζος συνθέτης, Σερ Τζέιμς Μακμίλαν, και βασίζεται στην επιστολή του Παύλου προς τους Ρωμαίους, με τη χορωδία να ψέλνει ότι τίποτα «δεν θα μπορέσει να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού».

Έψαλλαν και ύμνο από τον γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ

Ακόμη, η χορωδία έψαλε και τον ύμνο που ακούστηκε στον γάμο της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947 και είναι βασισμένος στον Ψαλμό 23 της Βίβλου, “The Lord’s my shepherd, I’ll don’t want”, όπου ήταν και ένας από τους αγαπημένους της εκλιπούσας μονάρχη.

Ο ψαλμός και ο ύμνος είναι γνωστοί για τους στίχους “yea, though I walk through death’s dark vale, yet will I fear none ill; for thou art with me, and thy rod and staff me comfort still”, δηλαδή ότι «αν και περπατάω στη σκοτεινή κοιλάδα του θανάτου, δεν θα φοβηθώ κανέναν, γιατί είσαι εσύ μαζί μου».

Στο τέλος της κηδείας, ο Κοσμήτορας του Γουέστμινστερ αποχαιρέτησε τη βασίλισσα Ελισάβετ, ψέλνοντας “God grant to the living grace; to the departed rest; to the Church, The King, the Commonwealth, and all people, peace and concord, and to us sinners, life everlasting; and the blessing of God almighty, the Father, the Son, and the Holy Spirit, be among you and remain with you always.”

«Ο Θεός να δώσει στους χαρισάμενους ζωντανούς, στους υπόλοιπους που αναχώρησαν, στην Εκκλησία, στον Βασιλιά, στην Κοινοπολιτεία και σε όλους τους ανθρώπους, ειρήνη και σύμπνοια, και σε εμάς τους αμαρτωλούς, ζωή αιώνια· και την ευλογία του παντοκράτορα Θεού, του Πατέρα, του Υιέ, και το Άγιο Πνεύμα, να είναι ανάμεσά σου και να είναι πάντα μαζί σου».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τι είναι οι «Μπλε Δράκοι» που τρομάζουν τους κολυμβητές – Το εντυπωσιακό αλλά επικίνδυνο θαλάσσιο πλάσμα
Σπάνιοι, εντυπωσιακοί και επικίνδυνοι: οι «Μπλε Δράκοι» έχουν προκαλέσει συναγερμό σε παραλίες της Μεσογείου, καθώς το τσίμπημά τους μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο
Μπλε δράκοι
Ο Τραμπ βλέπει τον εαυτό του ως Νίξον απέναντι στον Χρουστσόφ: «Αδύνατο να κερδίσεις πόλεμο χωρίς επίθεση στη χώρα – εισβολέα»
Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία – σύγκριση με το ιστορικό «Kitchen Debate» του 1959 και επανέλαβε ότι αν ήταν στον Λευκό Οίκο ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν 1
Ισραήλ: Εντολή Νετανιάχου για διαπραγματεύσεις απελευθέρωσης των ομήρων και κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι έδωσε το «πράσινο φως» για συνομιλίες με στόχο μια συμφωνία για τους ομήρους και μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς ωστόσο να στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ ή στην Αίγυπτο
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου 1
Πυρκαγιές στην Ευρώπη: Ρεκόρ με περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα καμένα το 2025
Οι δασικές πυρκαγιές έχουν ήδη καταστρέψει μια έκταση ίση με την Κορσική, ξεπερνώντας μέσα σε οκτώ μήνες το προηγούμενο ρεκόρ του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος EFFIS
Πυρκαγιά στην Πορτογαλία
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απαιτεί την παράδοση του Ντονμπάς και την παραίτηση της Ουκρανίας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ για συμφωνία ειρήνης
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από το Κίεβο να παραδώσει πλήρως το Ντονμπάς, να παραιτηθεί από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και να απαγορεύσει την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στο έδαφός του
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1