Κόσμος

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μοναδικό μοβ εξώφυλλο της Vogue Νοεμβρίου που τιμά τη μνήμη της

Με έντονο βασιλικό μοβ χρώμα, θα τιμήσει την Βασίλισσα Ελισάβετ το τεύχος Νοεμβρίου στο βρετανικό περιοδικό «Vogue». Το εξώφυλλο θα είναι σκέτο, χωρίς φωτογραφία, με τίτλο «Her Majesty, the Queen», μαζί με την ένδειξη «1926-2022».

Η κυκλοφορία τέτοιου είδους εξωφύλλων αποτελεί παράδοση για το περιοδικό. Από το πρώτο τεύχος της βρετανικής Vogue είναι η τρίτη φορά που τιμά τον θάνατο ενός βασιλιά με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο. Το 1936 τίμησε τον θάνατο του βασιλιά Γεωργίου Ε’, το 1952 του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ και σήμερα, την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Το περιοδικό εξήγησε την επιλογή να χρησιμοποιήσει το μοβ χρώμα: «Τον 16ο αιώνα, η Ελισάβετ Α’ επέτρεψε μόνο στο στενό κύκλο της να φοράει μοβ, ενώ η Ελισάβετ Β’, κατά τη διάρκεια της στέψης της στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, φορούσε, μεταξύ άλλων, μία βελούδινη κάπα 22 μέτρων και το αυτοκρατορικό στέμμα, σε μοβ χρώμα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Έξι νεκροί μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στον Λίβανο - Αναφορές για 7 τραυματίες και αγνοούμενους στα ερείπια
Ο Λιβανέζος πρόεδρος ζήτησε την πλήρη κινητοποίηση όλων των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης και την παροχή καταφυγίου σε κατοίκους μέσα και γύρω από το κτίριο που κατέρρευσε
Λίβανος
Νέα ποινή φυλάκισης για τη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί: Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης
«Καταδικάσθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη για συνάθροιση και συνεννόηση για τη διάπραξη εγκλημάτων», δήλωσε ο δικηγόρος της προσθέτοντας ότι της επιβλήθηκε επίσης διετής απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Narges Mohammadi
Αρκετοί εγκλωβισμένοι και τραυματίες μετά από κατάρρευση πολυκατοικίας και εκδήλωση πυρκαγιάς στο Λίβανο
Η εθνική ένωση ιδιοκτητών ακινήτων σε δήλωσή της χαρακτήρισε την κατάρρευση ως αποτέλεσμα «κατάφωρης αμέλειας και ελλείψεων του λιβανικού κράτους όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών και τη στέγαση τους»
Λίβανος
Αποτροπιασμός για τη νέα φωτογραφία με τον Τζέφρι Επστάιν – Η συζήτηση με φίλους και η γυναίκα κάτω από το τραπέζι
Μια γυναίκα εμφανίζεται να βρίσκεται στο πάτωμα κάτω από το τραπέζι, στραμμένη προς τον τοίχο, με το σώμα της εκτεθειμένο με τρόπο που προκαλεί αποτροπιασμό
Νέα φωτογραφία ντροπής με τον Τζέφρι Επστάιν 17