Κόσμος

Τυνησία: Κορίτσι 3 ετών έφτασε ασυνόδευτο στην Ιταλία – Συνελήφθησαν οι γονείς στη χώρα τους

Οι αρχές στην Τυνησία συνέλαβαν τους γονείς ενός 3χρονου κοριτσιού που έφτασε ασυνόδευτο (!) στην Ιταλία. Ο πατέρας και η μητέρα του μικρού παιδιού κρατούνται ως ύποπτοι για συνεργασία με εγκληματικές οργανώσεις.

Περισσότεροι από 2.600 ανήλικα, τα 2/3 από αυτά ήταν ασυνόδευτα, κατάφεραν να φτάσουν από την Τυνησία στην Ιταλία από τις αρχές του 2022 μέχρι τον Αύγουστο φέτος, σύμφωνα με το Τυνησιακό Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (FTDES).

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στην Τυνησία την Πέμπτη (20.10.2022), ένα κοριτσάκι τριών ετών έφτασε μόνο του στην Ιταλία, χωρίς τους γονείς του, μαζί με άλλους μετανάστες.

Όλη η οικογένεια, ο πατέρας, η μητέρα, το 3χρονο κορίτσι και ένα αγόρι ηλικίας 7 ετών σκόπευαν να επιβιβαστούν σε ένα σκάφος στη Σαγιάντα, στην ανατολική Τυνησία, με σκοπό να φτάσουν στα παράλια της Ιταλίας. Όμως, κατά τη διάρκεια της «επιχείρησης» αυτής ο πατέρας έδωσε το κορίτσι στον διακινητή και πήγε να βοηθήσει τη σύζυγο και τον γιο του που είχαν μείνει πίσω.

Στο μεταξύ, το πλοιάριο απέπλευσε με προορισμό τη Λαμπεντούζα, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Τυνησιακού Φόρουμ για τα Οικονομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (FTDES), μία οργάνωση που παρακολουθεί τα μεταναστευτικά θέματα.

Οι γονείς, που είναι πλανόδιοι πωλητές, είχαν δώσει 24.000 δηνάρια (περίπου 7.500 ευρώ) στους διακινητές.

Τυνησία: Ζωή μέσα στη φτώχεια

Η εισαγγελία διενεργεί προκαταρκτική και οι γονείς του παιδιού τέθηκαν υπό κράτηση ως ύποπτοι για συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα, με στόχο να περάσουν παράνομα τα θαλάσσια σύνορα, είπε στους δημοσιογράφους ο Χουσέμ Εντίν Τζεμπάμπλι, ένας εκπρόσωπος της τυνησιακής Εθνοφρουράς.

Τις τελευταίες ημέρες, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 1.300 διακινητές, Τυνήσιοι και αλλοδαποί.

Η Τυνησία διέρχεται μια σοβαρή πολιτικοοικονομική κρίση και υπολογίζεται ότι τέσσερα εκατομμύρια πολίτες της, από τα συνολικά 12 εκατομμύρια κατοίκους ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Επιπλέον, από τη χώρα αυτή αναχωρούν κάθε χρόνο για την Ευρώπη χιλιάδες άνθρωποι από την υποσαχάρια Αφρική ή άλλα φτωχές ή εμπόλεμες χώρες. Πολλοί από αυτούς βρέθηκαν στην Τυνησία καθώς προωθήθηκαν στη χώρα αυτή αφού προσπάθησαν πρώτα να φύγουν για την Ευρώπη από τη γειτονική Λιβύη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φόβοι ότι ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα πυροδοτήσει νέο κύκλο αίματος από τα καρτέλ ναρκωτικών σε Ισημερινό και Κολομβία
Στην Κολομβία, ο θάνατος του Ελ Μέντσο θα επηρεάσει άμεσα την οικονομική μηχανή που υποστηρίζει μερικές από τις πιο επικίνδυνες ένοπλες ομάδες της χώρας.
Μεξικό
Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην πρέσβης της Βρετανίας – Κατηγορείται ότι έδινε κυβερνητικές πληροφορίες στον Έπσταϊν
Μετά τη σύλληψη, η οικογένεια της Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία είχε κατηγορήσει τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσε ότι «επαινούμε τις βρετανικές αρχές για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων»
O Πίτερ Μάντελσον
10.000 Μεξικανοί στρατιώτες στην περιοχή των αιματηρών ταραχών μετά τη δολοφονία του βαρόνου «Ελ Μέντσο»
Ο 59χρονος Νεμέσιο Οσεγκέρα θεωρείτο ο τελευταίος από τους μεγάλους «νονούς» του Μεξικού, μετά τη σύλληψη των ιδρυτών του αντιπάλου καρτέλ Σιναλόα, «Ελ Τσάπο» και «Μάγιο»
Μέλη της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας του Μεξικού σε συναγερμό μετά τον θάνατο του Nemesio Oseguera, «El Mencho»
Axios: Κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ τον προειδοποιεί για μακροχρόνια εμπλοκή στη Μέση Ανατολή, αν χτυπήσει το Ιράν – Διαψεύδει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τραμπ εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες να κλίνει προς την επιλογή στρατιωτικού πλήγματος, αν και συμφώνησε να δοθεί επιπλέον χρόνος στις διαπραγματεύσεις
Ντόναλντ Τραμπ και Νταν Κέιν
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ρωσίας σε συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών στη Γενεύη
Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, έχουν ήδη γίνει «καλές» διμερείς συνομιλίες με τη Βρετανία και τη Γαλλία, χώρες που είναι επίσης μέλη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ένας βαλλιστικός πύραυλος Trident II D5 χωρίς φορτίο εκτοξεύεται δοκιμαστικά από το υποβρύχιο USS Nebraska