Ελλάδα

ΓΕΕΘΑ – Δούρειος Ίππος 2022: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εθνική διακλαδική άσκηση

Η άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου μεσαίας κλίμακας με την επωνυμία «Δούρειος Ίππος – 2022» διεξήχθη από 17 έως και 21 Οκτωβρίου στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου και νότια του Ιονίου Πελάγους.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, πρόκειται για εθνική διακλαδική άσκηση μετά στρατευμάτων με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση συμμετείχαν:

– Από τον Στρατό Ξηράς, το σύνολο των διαθέσιμων συστημάτων και μέσων επικοινωνιών, ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτρονικής επιτήρησης, αντιαεροπορικά συστήματα, επιθετικά ελικόπτερα Apache AH-64A, καθώς και μεταφορικά ελικόπτερα Chinook CH-47D.

– Από το Πολεμικό Ναυτικό, η φρεγάτα «Έλλη», το ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «Ρουσσέν» καθώς και ένα ελικόπτερο S-70B.

– Από την Πολεμική Αεροπορία, αντιαεροπορικά συστήματα, μαχητικά αεροσκάφη Rafale, F-16 Block 50, Mirage 2000-5 καθώς και αεροσκάφος EMB – 145H της 380 Μοίρας Αεροφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ).

– Από τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, ομάδες Ειδικών Επιχειρήσεων της 32 ΤΑΞ ΠΝ, της Ζ΄ ΜΑΚ, του ΕΤΑ και της 31 ΜΕΕΔ.

– Παρατηρητές από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

askisi doureios ippos

askisi doureios ippos askisi doureios ippos

Η άσκηση, προστίθεται στην ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την τρέχουσα Εκπαιδευτική Σειρά του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ), που λαμβάνει χώρα στην έδρα του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και αποσκοπούσε στην σχεδίαση και στην πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων στην διεξαγωγή Διακλαδικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Πολέμου, στην δοκιμή του Διακλαδικού Συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου Ηλεκτρονικού Πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και στην επαύξηση της επιχειρησιακής και μαχητικής ικανότητας των ασκούμενων, μέσω της επιχειρησιακής εκπαίδευσης σε ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο σε συνθήκες πολλαπλής απειλής περιβάλλον.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 8
Συγκλονίζουν οι συγγενείς των ορειβατών που σκοτώθηκαν στα Βαρδούσια όρη - «Τον πήρε ο παππούς του, 5 πέθανε ο πατέρας μου και 10 ο γιος μου»
«Πέθανε ο πατέρας μου και τον έπαιρνα τηλέφωνο και ήταν κλειστό, ενημέρωσα κάτι φίλους του που είναι πάνω και άρχισε η έρευνα» λέει ο πατέρας του Γιώργου Δόμαλη
Οι ορειβάτες που χάθηκαν στα Βαρδούσια όρη
Νέα αποκάλυψη που «καίει» τον γιο και φερόμενο δολοφόνο της Ελένης Παπαδοπούλου - Το προφίλ του 60χρονου, τα χρέη και οι καβγάδες
Οι αρχές να εκτιμούν πως το έγκλημα έγινε σε τρεις φάσεις, ο 60χρονος πρώτα φέρεται να νάρκωσε την μητέρα του, ύστερα να της προκάλεσε ασφυξία και στη συνεχεία να έκαψε το σπίτι με την ίδια μέσα
Ο γιος του υπουργού συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του