Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Δεύτερος γύρος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας – Ξεκίνησε η ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων

Δεύτερος γύρος για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αφού ξεκίνησε η ακρόαση εξωκοινοβουλευτικών φορέων έπειτα από αίτημα της αντιπολίτευσης.

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων έχουν κληθεί να καταθέσουν ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εποπτεύουσα της ΕΥΠ εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, ο διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλεπικοινωνιακής Απάτης Ομίλου ΟΤΕ Γεώργιος Διαμαντόπουλος, ο υποδιευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών & Προστασίας Δεδομένων OTE GLOBE Αναστάσιος Σύρμαλης, ο υποδιευθυντή Systems Security & Cyber – Resilience Ομίλου OTE Ευάγγελος Λεμονιάς, ο Executive Director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας Ομίλου ΟΤΕ Κωνσταντίνος Μέγας, ο διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών της Wind Πέτρος Κρόγκος και η αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νομικός Σύμβουλος και Διευθύντρια Εταιρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone Ελλάδος Μαρία Σκάγκου.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στη συνεδρίαση ο υπουργός Επικρατείας Γεώργιος Γεραπετριτής.

Η συνεδρίαση γίνεται με εφαρμογή της διαδικασίας της πλήρους μυστικότητας σύμφωνα με το άρθρο 43Α παρ. 2 που ορίζει ότι η Επιτροπή δύναται να καλεί «σε ακρόαση τον διοικητή της ΕΥΠ, παρουσία του αρμόδιου Υπουργού. Οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της Επιτροπής δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους. Η Επιτροπή μπορεί να δημοσιοποιεί το πόρισμα του ελέγχου της, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν της, την υποχρέωση τήρησης του απορρήτου.

Η συνεδρίαση διεξάγεται μετά το κοινό αίτημα που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ βάσει της δυνατότητας που παρέχει στο άρθρο 41Α παρ. 4 του ΚτΒ και ορίζει ότι τα 2/5 των μελών της Επιτροπής μπορούν να ζητούν τη διεξαγωγή συνεδριάσεων ακρόασης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας στα «κάγκελα» για τα πατίνια στην Αθήνα: «Η πόλη ανήκει σε όλους» – «Είναι θέμα υπουργείου»
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας καλεί τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρύθμιση με στόχο την προστασία πεζών και ΑμεΑ
Δόμνα Μιχαηλίδου και Χάρης Δούκας 9
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
«Η Ελληνική Κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στο Ιερό Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, θα το στηρίζει, έτσι ώστε να διαφυλάξει στην αιωνιότητα αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό καθεστώς το οποίο μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας»
«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι αρωγός της Μονής Σινά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου
Καρανίκας για Επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: Ακραία θλίψη – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί
Ο Τσίπρας δεν έχει πολιτικά στελέχη από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ εκτός από το ραδιούργο του γραφείο που τον οδηγεί από ήττα σε ήττα τα τελευταία χρόνια και όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις
Νίκος Καρανίκας 13