Κόσμος

Ναβάλνι: Κάλεσε τους φυλακισμένους να αγωνιστούν για να έχουν άνετες καρέκλες

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην περιοχή Βλαντιμίρ, κάλεσε τους Ρώσους κρατούμενους να αγωνιστούν για να έχουν άνετα έπιπλα τα οποία και δικαιούνται στις μονάδες παραγωγής των φυλακών όπου εργάζονται.

Στο κανάλι Telegram του σωματείου κρατουμένων και εργαζομένων της Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας (FSIN), ProMZona (βιομηχανική ζώνη) το οποίο ίδρυσε ο ίδιος, εμφανίσθηκε ένα φυλλάδιο με οδηγίες για το πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι κρατούμενοι με τις αρχές της φυλακής και να απαιτήσουν την αντικατάσταση των σκαμπό με καρέκλες με πλάτη και ρυθμιζόμενο ύψος.

Στην ανάρτηση που έγινε εξ ονόματος του Ναβάλνι αναφέρεται ότι περίπου 40.000 κρατούμενοι απασχολούνται στη βιομηχανία ραπτικής στις ρωσικές ζώνες. Οι περισσότεροι από αυτούς του κρατούμενους κάθονται στις ραπτομηχανές σε σκαμπό, πράγμα που είναι κουραστικό και ανθυγιεινό, ενώ οι κανόνες ασφαλείας απαιτούν οι μοδίστρες να έχουν καρέκλες με πλάτη και ρύθμιση ύψους.

Ο Ναβάλνι αναφέρει ότι με τη βοήθεια των δικηγόρων του Ιδρύματος Καταπολέμησης τη Διαφθοράς (FBK) είχε ήδη καταφέρει να βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας στη φυλακή του και παρότρυνε τους άλλους κρατούμενους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, υποσχόμενος τους νομική βοήθεια.

Ο Ναβάλνι είχε αναφέρει πρόσφατα ότι είχε μπει στην απομόνωση επειδή ίδρυσε συνδικάτο κρατουμένων. Στην απομόνωση βρίσκεται σχεδόν συνεχώς από τον Αύγουστο μήνα και την 1η Νοεμβρίου μπήκε για έβδομη φορά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιταλία: Σάλος με σεξιστική ομάδα στο Facebook – Η Meta την έκλεισε μετά από 6 χρόνια
Μια ομάδα με 32.000 μέλη όπου άνδρες μοιράζονταν προσωπικές φωτογραφίες των συζύγων τους προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων – Η Meta την έκλεισε μετά από έξι χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τους Financial Times
Το logo του Facebook
Ο Ντόναλντ Τραμπ απομακρύνει υψηλόβαθμη αναλύτρια της CIA για τη Ρωσία – Ανησυχίες στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ
Το Economist αποκαλύπτει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αφαίρεσε την άδεια ασφαλείας από έμπειρη αναλύτρια της CIA, σε μια άνευ προηγουμένου «εκκαθάριση» στις υπηρεσίες πληροφοριών
Το κτίριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της CIA στη Βιρτζίνια
Αράχνες–«ζόμπι»: Ο μύκητας που προκαλεί τρόμο και θυμίζει το The Last of Us
Μύκητας που ανακαλύφθηκε πρόσφατα μετατρέπει αράχνες σε πραγματικά «ζόμπι», ένα φαινόμενο που τρομάζει κατοίκους και κηπουρούς σε όλο τον κόσμο, ενώ θυμίζει το σύμπαν της σειράς The Last of Us, γράφει η Wall Street Journal
Αράχνη