Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ουδέν σχόλιο» από την Ρωσία για μυστικές συνομιλίες με ΗΠΑ

ΗΠΑ και Ρωσία διεξήγαγαν μυστικές συνομιλίες για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal (WSJ), το οποίο κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζέικ Σάλιβαν, διεξήγαγε συνομιλίες με συμβούλους του προέδρου της Ρωσίας με την ελπίδα να μειωθεί ο κίνδυνος ο πόλεμος στην Ουκρανία να διαχυθεί ή να κλιμακωθεί σε πυρηνική σύγκρουση. «Δεν έχουμε τίποτα να πούμε για αυτό το δημοσίευμα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει δημοσίευμα της Washington Post σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν κατ’ ιδίαν την Ουκρανία να δείξει πως είναι ανοικτή στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέκλεισε τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων όσο ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία. «Λοιπόν, δεν ξέρουμε αν αυτό είναι αλήθεια ή όχι», είπε ο Πεσκόφ.

«Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω πως υπάρχουν ορισμένα αληθή ρεπορτάζ, αλλά ως επί το πλείστον είναι ρεπορτάζ που είναι απλές εικασίες», είπε, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους να έρθουν σε επαφή με τον Λευκό Οίκο ή την ίδια την εφημερίδα.

Ο ευπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε πως ενώ η Ρωσία παραμένει «ανοικτή» σε συνομιλίες, δεν μπορεί να διαπραγματευθεί με το Κίεβο λόγω της άρνησης του τελευταίου να διεξαγάγει συνομιλίες με τη Ρωσία.

Λίγες υψηλού επιπέδου επαφές ανάμεσα σε αξιωματούχους των ΗΠΑ και της Ρωσίας έχουν δημοσιοποιηθεί τους τελευταίους μήνες καθώς η Ουάσινγκτον επιμένει πως οποιεσδήποτε συνομιλίες για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία πρέπει να διεξαχθούν ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου
Μέλος εγκληματικής οικογένειας ο δολοφόνος της Ουκρανής Ιρίνα Ζαρούτσκα στη Βόρεια Καρολίνα - Νέα στοιχεία
Με πλούσιο ποινικό μητρώο ο πατέρας και τα αδέλφια του 35χρονου Ντεκάρλο Μπράουν Τζούνιορ, που δολοφόνησε την 23χρονη μέσα στο τρένο - Ο ίδιος είχε συλληφθεί και αφεθεί ελεύθερος τουλάχιστον 14 φορές στο παρελθόν
Φρικιαστικό βίντεο από δολοφονία Ουκρανής στη Βόρεια Καρολίνα
7