Ελλάδα

Emirates: Ταλαιπωρία και σήμερα για τους επιβάτες της πτήσης για Νέα Υόρκη – Ο «τρομοκράτης με τη βόμβα» ήταν σπίτι του

Μετά από ταλαιπωρία περίπου 24 ωρών οι επιβάτες της πτήσης της Emirates αναχώρησαν από το Ελ.Βενιζέλος με προορισμό της Νέα Υόρκη την ώρα που ο άνθρωπος που αναζητούνταν ως ύποπτος από τις αρχές μετά από ειδοποίηση της CIA ήταν στο σπίτι του στην Αθήνα.

Η πτήση της Emirates ήταν προγραμματισμένη να φύγει από το Ελ.Βενιζέλος στις 5.20 το απόγευμα της Παρασκευής (11.11.2022)  ωστόσο τελικά το αεροπλάνο απογειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τις 7 με την ταλαιπωρία των επιβατών να συνεχίζεται.

Οι επιβάτες βίωσαν δραματικές ώρες, με τον φόβο και την αγωνία να κυριαρχεί, καθώς ειδοποιήθηκαν πάνω από την Ιταλία ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα. Ξαφνικά διακόπηκε το ίντερνετ στην πτήση με τον πιλότο να τους ανακοινώνει ότι γυρίζουν πίσω.

Οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές και στο αεροπλάνο επικράτησε ένας πανικός, ενώ ακούγονταν και φωνές από κάποιους επιβάτες και ρωτούσαν επίμονα τα μέλη του πληρώματος για το τι πραγματικά συμβαίνει. Το μυαλό κάποιων πήγε στην αεροπειρατεία…

O ύποπτος που δεν ήταν στην πτήση

Ο άνθρωπος τον οποίο έψαχναν ήταν τελικά ένας Τούρκος ο οποίος ζει στην Αθήνα και σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά ήθελε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ προκειμένου να δει την οικογένειά του.

Ολα ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης με την μια πτήση της Emirates που είχε αναχωρήσει από το Ελ.Βενιζέλος να είναι ήδη στον αέρα πάνω από την Σαρδηνία και με τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη. Η δεύτερη πτήση της Emirates που δεν είχε αναχωρήσει ακόμα για Ντουμπάϊ ελέγχθηκε δεν βρέθηκε τίποτα και αναχώρησε τελικά με μικρή καθυστέρηση.

Μετά από έρευνα αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είναι φανατικός ισλαμιστής αλλά απλός οπαδός του μεγάλου εχθρού του Ταγίπ Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κυνηγημένος από τον Ερντογάν, είχε έρθει εδώ εξόριστος με την οικογένειά του την γυναίκα του και το παιδί του κι επιδίωκε να πάρει βίζα για τις ΗΠΑ.

emirates ypoptos

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η γυναίκα του και το παιδί του είχαν ήδη πάρει βίζα εδώ και μήνες και είχαν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Οπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή Live News ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε διαπιστωθεί ότι δεν είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και δεν θα μπορούσε να μεταφέρει εκρηκτικά με τους τόσο αυστηρούς και πολλαπλούς ελέγχους που γίνονται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Δεν ήταν καν στην λίστα επιβατών. Και δεν θα μπορούσε να είναι καθώς δεν είχε βίζα. 

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο είχε αλλάξει δυο σπίτια εδώ στην Αθήνα και είχε κάνει αίτημα για βίζα η οποία εκκρεμεί, αλλά το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές. να σημειωθεί ότι ο Τούρκος ήταν στο σπίτι του στην Αθήνα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βιολάντα: Οι «εξηγήσεις» του ιδιοκτήτη που τον στέλνουν στη φυλακή και το πόρισμα - «φωτιά» για τις εγκληματικές παραλείψεις
Αν και ο ίδιος προσπαθεί να ρίξει το «μπαλάκι» των ευθυνών σε άλλους, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν είναι εκείνος που πρέπει να πάρει το δρόμο για τη φυλακή
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ 29
Ένωση δικαστών και εισαγγελέων: Πολιτική τυμβωρυχία και άκρατος καιροσκοπισμός πάνω στη δίκη για τα Τέμπη
«Θα παρακολουθούμε καθημερινά τις εξελίξεις και θα τοποθετούμαστε για να εξηγούμε στον λαό τις διαδικασίες και να ξεσκεπάζουμε έγκαιρα κάθε απόπειρα υπονόμευσης της δίκης»
Στιγμιότυπο από την τραγωδία στα Τέμπη
«Δεν καταφέραμε να σώσουμε τα δύο νέα παιδιά» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για το δυστύχημα των εργατών στη Βάρη
Ο Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε ότι οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ασκληπιείου Βούλας, «άσφυγμοι και απνοϊκοί με αναφερόμενη ηλεκτροπληξία»
κρεβάτια νοσοκομείου