Κόσμος

Η Μισέλ Ομπάμα δίστασε να απαντήσει αν θα στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν το 2024

Η Μισέλ Ομπάμα «κόλλησε» για αρκετά δευτερόλεπτα στη συνέντευξή της στο ABC, όταν κλήθηκε να απαντήσει αν θα υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024, σε περίπτωση που ο νυν πρόεδρος της χώρας ξεκινήσει εκστρατεία επανεκλογής.

Στη συνέντευξή της την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, η Μισέλ Ομπάμα φάνηκε να ξαφνιάζεται από την ερώτηση της δημοσιογράφου του ABC, Ρόμπιν Ρόμπερτς, αν η ίδια ελπίζει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα κατέβει ξανά υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024.

«Εγώ… εγώ… θα πρέπει να δω τι θα κάνω. Ο λόγος που δεν μιλάω για αυτό είναι επειδή ξέρω πώς είναι να βρίσκεσαι στην άλλη πλευρά και νομίζω ότι αυτή είναι μια προσωπική απόφαση που πρέπει να πάρει ο ίδιος [ο Τζο Μπάιντεν] και η οικογένειά του», είπε διστακτικά η Μισέλ Ομπάμα.

«Πιθανώς, αν δεν ήξερα πώς είναι, να το σχολίαζα πιο άνετα αλλά ξέρω ότι είναι μια προσωπική απόφαση και δεν θέλω να είμαι ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που λένε τι πρέπει να κάνει. Είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει ο ίδιος και η Τζιλ», πρόσθεσε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ωστόσο, η Μισέλ Ομπάμα είπε καλά λόγια για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι φάνηκε διστακτική στο να εκφράσει την άποψή της και αν θα τον στηρίξει ή όχι.

«Νομίζω ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Αυτή είναι μια δύσκολη δουλειά», είπε η Μισέλ Ομπάμα. «Νομίζω ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Θα μπορούσε η Μισέλ Ομπάμα να κατέβει για πρόεδρος;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα των Δημοκρατικών που δεν θέλουν τον Τζο Μπάιντεν να κατεβαίνει ξανά για πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα πολλών δημοσκοπήσεων.

Αρκετοί, μάλιστα, θέλουν τη Μισέλ Ομπάμα να κατεβαίνει για υποψήφια πρόεδρος με τους Δημοκρατικούς. Όμως, η ίδια έχει εκφράσει εδώ και χρόνια την επιθυμία της να μείνει μακριά από την πολιτική.

«Δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει να ασχοληθώ», είχε δηλώσει η ίδια στον Τζίμι Κίμελ το 2018.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «εμπόδιο» της τελευταίας στιγμής στη συμφωνία Ουκρανίας - ΗΠΑ για τα ορυκτά - Τι απαιτεί η Ουάσιγκτον
Οι ΗΠΑ απαιτούν την υπογραφή 2 εγγράφων, τα οποία κατά την άποψη της Ουκρανίας χρειάζονται περισσότερη επεξεργασία, αλλά η Ουάσινγκτον επιμένει ότι η ουκρανική πλευρά πρέπει να τα υπογράψει σήμερα
Ντόναλντ Τραμπ και Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βατικανό
Αποκαλύφθηκε το «σπίτι του τρόμου» στην Ισπανία: Γονείς κρατούσαν τα ανήλικα παιδιά τους στην απομόνωση επί 3 χρόνια
Ζευγάρι Γερμανών είχε νοικιάσει το σπίτι το 2021 στην Ισπανία όπου ζούσε με τα 3 παιδιά του. Γείτονες ανέφεραν ότι κανείς δεν έβγαινε από την οικία ενώ έγιναν καταγγελίες λόγω της έντονης δυσοσμίας που προερχόταν από το εσωτερικό
Αστυνομία της Ισπανίας
Ποιος είναι ο 29χρονος ομογενής Πέτρος Κρομμύδας που εξαφανίστηκε από το Λονγκ Άιλαντ - «Πήγε να κολυμπήσει και δεν βγήκε ξανά από τη θάλασσα»
Ο Πέτρος Κρομμύδας εξαφανίστηκε με μυστηριώδη τρόπο το βράδυ της περασμένης Τετάρτης - Η αστυνομία έχει βρει μόνο τα ρούχα του και το αυτοκίνητό του
Ο Πέτρος Κρομμύδας
Η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες αν η Ρωσία συμφωνήσει για «πραγματική εκεχειρία»
«Η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να μιλάει για την ετοιμότητά της για ειρήνη και να αρχίσει να ενεργεί συμφωνώντας άνευ όρων σε μια πραγματική και διαρκή κατάπαυση του πυρός» λέει ο Ουκρανός ΥΠΕΞ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Andrii Sybiha