Κόσμος

Στάνο για «Γαμψό Ξίφος»: Η ΕΕ ζητά επείγουσα αποκλιμάκωση σε Συρία και Ιράκ

Στην επιχείρηση της Τουρκίας «Γαμψό Ξίφος» αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, Πίτερ Στάνο. Ο αξιωματούχος της ΕΕ τόνισε ότι οι Βρυξέλλες καλούν «σε αυτοσυγκράτηση και επείγουσα αποκλιμάκωση». 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Πίτερ Στάνο σημείωσε ότι «η ΕΕ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις και ανησυχεί για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στη Συρία, την Τουρκία και το Ιράκ. Ανησυχούμε επίσης για τα θύματα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας για την απώλεια της ζωής αθώων πολιτών και η ΕΕ καλεί σε αυτοσυγκράτηση και επείγουσα αποκλιμάκωση».

Ο ίδιος υπογράμμισε επίσης τη στήριξη για εκεχειρία στη Συρία και επισήμανε τη δέσμευση της ΕΕ «στην ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και του Ιράκ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παραβρέθηκαν στην τελετή, από τις οποίες «40 είχαν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
8
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιδρομής
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου