Ελλάδα

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα άδειασε τη θυρίδα

Τα οικονομικά στοιχεία της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν μπει στο στόχαστρο των αρχών, που ερευνούν τα αστρονομικά ποσά που φαίνονται να προκύπτουν από δωρεές και χορηγίες.

Σύμφωνα με τους ελέγχους, από το 2017 έως το 2022, οι δωρεές και οι χορηγίες στην «Κιβωτό του Κόσμου» ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου προχώρησε σε μία σημαντική αποκάλυψη σχετικά με το πρόσωπο της ΜΚΟ που άδειασε τη θυρίδα μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις. 

Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, το πρόσωπο που άδειασε τη θυρίδα ήταν η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή. Συγκεκριμένα, την Τρίτη, μία ημέρα μετά την απόφαση να αλλάξει το Διοικητικό Συμβούλιο της “Κιβωτού του Κόσμου”, η πρεσβυτέρα πήγε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Αθήνα και πήρε ένα μεγάλο μέρος από το περιεχόμενο της θυρίδας. Δεν έχει γίνει γνωστό αν επρόκειτο για χρήματα, ή ήταν πολύτιμα αντικείμενα ή έγγραφα. 

Στη συνέχεια, αποχώρησε, έχοντας ειδοποιήσει άλλη τράπεζα ότι θα άνοιγε θυρίδα. Οι κινήσεις της πρεσβυτέρας προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για το τι ήθελε να μεταφέρει και τι ίχνη πιθανώς ήθελε να εξαφανίσει.

Μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις του “Live News” για την εισροή χρημάτων στην “Κιβωτό του Κόσμου”, που δείχνουν ότι την περίοδο 2017 – 2021, οι δωρεές στην οργάνωση άγγιξαν το αστρονομικό ποσό των 27,7 εκατ. ευρώ, σήμερα αποκαλύπτεται ότι μόνο το 2021, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδωσε επιχορήγηση 70.000 ευρώ.

Μάλιστα, από τους οικονομικούς ελέγχους προκύπτει ότι η «Κιβωτός» έπαιρνε επιχορηγήσεις και από άλλες υπηρεσίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έκτακτη σύσκεψη συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την φωτιά στη Χίο - Επίγεια και εναέρια μάχη με τα 5 μέτωπα της πύρινης κόλασης
Μαίνεται η φωτιά στη Χίο για δεύτερη μέρα - Πυκνοί καπνοί έφτασαν μέχρι την Κρήτη, περιοχές εκκενώνονται ενώ έχουν καεί τουλάχιστον 3 σπίτια
REUTERS
2
«Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν είναι συμπεριληπτικό για τα άτομα με αυτισμό», γράφει σε επιστολή του φοιτητής του ΑΠΘ με σύνδρομο Άσπεργκερ
«Έχω ανάγκη από ατομική συμπερίληψη, κατανόηση, και υποστήριξη στην ύπαρξη ενός πλαισίου το οποίο θα δίνει οδηγίες σε όλους τους καθηγητές για το πώς θα συμπεριφέρονται στα αυτιστικά άτομα»
EUROKINISSI 2