Κόσμος

Κορονοϊός – Κίνα: Χωρίς τεστ σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ – Μειώνονται τα κρούσματα

Χαλαρώνουν έπειτα από μήνες τα μέτρα κατά του κορονοϊού στην Κίνα με τους πολίτες του Πεκίνου, να μπορούν από σήμερα να μπουν σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα χωρίς να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ κορονοϊού. 

Ωστόσο, το αρνητικό τεστ κορονοϊού εξακολουθεί να είναι απαραίτητο για την είσοδο σε Ίντερνετ καφέ, σχολεία, μπαρ, κλειστά γυμναστήρια και γηροκομεία. Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν παράλληλα μείωση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε ημερήσια βάση, για 8ο συνεχόμενο 24ωρο.

Έκαναν λόγο για 28.062 μολύνσεις, 5.046 με συμπτώματα της COVID-19 και 23.016 ασυμπτωματικές, που καταμετρούν χωριστά.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας με 1,4 δισεκ. κατοίκους παραμένει στους 5.235 νεκρούς επί συνόλου 345.529 μολύνσεων με συμπτώματα, κατά την εθνική επιτροπή υγείας (σ.σ. το κινεζικό υπουργείο Υγείας).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ παραβιάζει την εκεχειρία με τις επιθέσεις στον Λίβανο λέει το Ιράν – Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ
Το Ιράν δηλώνει πως δεν θα σταματήσει ο εμπλουτισμός ουρανίου και βάζει «φωτιά» στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ - Η Τεχεράνη επιτρέπει ορισμένο αριθμό πλοίων να περνάνε τα Στενά του Ορμούζ
Λίβανοσ
Ο Ρόγκαν «καρφώνει» τον Τραμπ: Ξεκίνησε πόλεμο στο Ιράν για να θάψει τα αρχεία Επστάιν – Όπως ο Κλίντον με το σκάνδαλο Λεβίνσκι
«Τους δίνεις ένα νέο πρόβλημα να σκεφτούν» είπε ο podcaster - Αιχμές και για την ηλικία του: «Παίρνεις αποφάσεις για μωρά και παιδιά και για το μέλλον του κόσμου, ενώ σου ίσως μόνο 10 χρόνια»
Ντόναλντ Τραμπ - Τζο Ρόγκαν