Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο: Λίγα άλλαξαν από τον Δεκέμβρη του 2008

Οι ανισότητες, η αδικία, η αστυνομική αυθαιρεσία, η στοχοποίηση της νεολαίας παραμένουν από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008 έως και σήμερα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδέει τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα με τον σοβαρό τραυματισμό από σφαίρα αστυνομικού, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

«Η χρονική σύμπτωση έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ως εδώ. Δικαιοσύνη παντού. Αυτό είναι το σύνθημα της πολιτικής αλλαγής», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όλο το κείμενο της ανακοίνωσης

Σήμερα συμπληρώνονται δεκατέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, από το όπλο αστυνομικού στο κέντρο της Αθήνας.

Μετά από δεκατέσσερα χρόνια ένας άλλος δεκαεξάχρονος στη Θεσσαλονίκη χαροπαλεύει, γιατί κάποιος αστυνομικός έκρινε, πάλι, ότι έπρεπε να σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του.

Η χρονική σύμπτωση έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008.

Οι ανισότητες, η αδικία, η αστυνομική αυθαιρεσία, η στοχοποίηση της νεολαίας ως «εσωτερικού εχθρού», είναι κρίκοι μιας αλυσίδας που απολήγει στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση ενθαρρύνει την κρατική βία αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες της.

Ως εδώ. Δικαιοσύνη παντού.

Αυτό είναι το σύνθημα της πολιτικής αλλαγής. Αυτό είναι το αίτημα των νέων ανθρώπων που ασφυκτιούν από τον πολιτικό αυταρχισμό, την ταξική αλαζονεία του κ.  Μητσοτάκη και βλέπουν την κυβέρνηση να ναρκοθετεί τα όνειρα και το μέλλον της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος για συμφωνία με Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά
Ο υπουργός Επικρατείας συνδέει τη συμφωνία για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης με την ενίσχυση της εθνικής ισχύος και επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους στη Βουλή
Άκης Σκέρτσος
ΚΚΕ κατά της καμπάνιας του ΥΠΕΘΑ για τη στράτευση γυναικών: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι»
Το τμήμα της ΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κάνει λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους πολέμους και απορρίπτει το κυβερνητικό επιχείρημα περί ενίσχυσης της άμυνας
Γυναίκες στον στρατό 8
Χατζηδάκης για αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εξετάζονται παρεμβάσεις, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις εταιρείες
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε για συγκράτηση της ακρίβειας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και εξέφρασε αισιοδοξία του για τη φετινή τουριστική πορεία
Πλοίο, επιβάτες, ακτοπλοϊκά