Ελλάδα

Σεισμός στην Εύβοια: Δυο δονήσεις μέσα σε σχεδόν 30 λεπτά – Ταρακουνήθηκε και η Αττική

Δεν σταματά να τρέμει η γη στην Εύβοια. Μετά τον χθεσινό σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, ήρθαν, το πρωί της Πέμπτης (15.12.2022) άλλοι δυο σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ και άλλοι τρεις μικρότεροι μετασεισμοί.

Ο πρώτος σημερινός σεισμός έγινε στις 10:04 και είχε μέγεθος 3,6 Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζακαράδων. Η δόνηση στην Εύβοια έγινε αισθητή και στην Αττική.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 11,9 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας.

evoiaseismos

Ακολούθησαν τρεις μικρότεροι σεισμοί: δυο μεγέθους 2,9 Ρίχτερ και άλλος ένας 2,8, επίσης με επίκεντρο στην ευρύτερη περιοχή των Ζακαράδων αλλά και των Νέων Στύρων.

Και 24 λεπτά μετά τον σεισμό των 3,6 Ρίχτερ, σημειώθηκε άλλος ένας, ίδιας έντασης. Και η νέα δόνηση είχε επίκεντρο 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τις Ζακαράδες και με εστιακό βάθος τα 12,5 χιλιόμετρα.

evoiaseismos

Και οι δυο σεισμοί των 3,6 Ρίχτερ στην Εύβοια έγιναν αισθητοί και στην Αττική.

Χθες, υπενθυμίζεται έγινε σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην περιοχή.

Οι επιστήμονες παρακολουθούν σε προσοχή την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας στην Εύβοια, μετά τους τελευταίους σεισμούς στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κόντρες, 3 συλλήψεις και πρόστιμο 3.250 ευρώ στον οδηγό της μηχανής που πήγε να ξεφύγει από το μπλόκο στη Βουλιαγμένη
Τα συγκεκριμένα άτομα μαζί με μια άλλη παρέα μηχανών είχαν ξεκινήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από την περιοχή του Περάματος και του Κερατσινίου, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιους αγώνες
Μηχανές στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 2
Νέα αναβολή στη δίκη του Ισπανού σαμουράι - «Δεν γνωρίζω αν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη» λέει ο δικηγόρος του
«Γνωρίζω από τον ίδιο πως τα αιχμηρά αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του ήταν συλλεκτικού χαρακτήρα αντικείμενα και δεν είχε καμία πρόθεση να βλάψει κάποιον άνθρωπο»
Ο 64χρονος Ισπανός
«Μέσα» στο κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές Θηβών: Δεν κοιμάται και φοβάται πως θα την δηλητηριάσουν
Δημοσίευμα της Espresso αναφέρει πως η 25χρονη «Μήδεια» ζήτησε από τον ιερέα να διαβάσει τα ονόματα των δολοφονημένων παιδιών της - Η μοναδική επαφή της με τον έξω κόσμο είναι η στιγμή που κάνει το ένα τηλεφώνημα που δικαιούται
Ρούλα Πισπιρίγκου 4