Κόσμος

Ιερέας κοντά στον Πάπα Φραγκίσκο κατηγορείται ότι εξανάγκαζε καλόγριες σε ομαδικές συνευρέσεις

Τη συγκάλυψη ενός ακόμη σκανδάλου στο Βατικανό φέρνει στο “φως” η “Daily Mail”, σύμφωνα με την οποία ο ιερέας Μάρκο Ιβάν Ρούπνικ από το κοντικό περιβάλλον του Πάπα Φραγκίσκου, είχε αθωωθεί δύο φορές, παρά τις καταγγελίες γυναικών ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά.

Η πρώην μοναχή, που σήμερα είναι 58 ετών, ισχυρίζεται ότι το θέμα είχε «θαφτεί» από το Βατικανό, ωστόσο τώρα οι καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκθέτοντάς τον ανεπανόρθωτα.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα «Domani», εξηγεί ότι «ο πατέρας Μάρκο άρχισε αργά και γλυκά να εισβάλει στον ψυχολογικό και πνευματικό της κόσμο, εκμεταλλευόμενος την εύθραυστη συναισθηματική της κατάσταση».

Χρησιμοποιώντας τη σχέση της με τον Θεό, την ωθούσε να έχει σεξουαλικές εμπειρίες μαζί του, αλλά και με άλλες μοναχές. Αφού έκανε μαζί της σεξ, την απειλούσε ότι δεν πρέπει να ανοίξει το στόμα της κατά την διάρκεια της παραμονής της στο μοναστήρι του, από το 1987 έως το 1994.

Η ίδια εκτιμά ότι ο Σλοβένος Ρούπνικ έχει κακοποιήσει σεξουαλικά έως και 20 μοναχές.

Υποστηρίζει επίσης ότι η ίδια έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να τον καταγγείλει, ωστόσο, τα ανώτερα κλιμάκια του Ιησουίτη ιερέα τον προστάτευαν. Η πρώτη καταγγελία σε βάρος του, όπως λέει, έγινε το 1994 στη Σλοβενία, όμως η κοινότητα των Ιησουιτών προτίμησε τη σιωπή, καθώς ο ίδιος αποκτούσε διεθνή θαυμασμό με το έργο του.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει, και άλλες μοναχές είχαν πέσει θύματα του: Τις ταπείνωνε, τις ανάγκαζε να βλέπουν πορνογραφικές ταινίες και τις εξανάγκαζε σε ομαδικό σεξ. «Αυτό Θα έπρεπε να είχε σταματήσει πριν από 30 χρόνια», λέει η γυναίκα υπό καθεστώς ανωνυμίας στην εφημερίδα «Domani».

Σύμφωνα με τη “Daily Mail”, την εποχή των καταγγελιών, ο 68χρονος σήμερα Ρούπνικ, ήταν πνευματικός διευθυντής σε μοναστήρι στη Σλοβενία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κατάμεστη η πλατεία Αγίου Πέτρου στο Βατικανό για την αγιοποίηση του 15χρονου «influencer του Θεού», Κάρλο Ακούτι
«Μεγαλύτερος κίνδυνος στη ζωή, να τη σπαταλάμε εκτός πλάνου Θεού - Αυτοί οι νέοι που αγιοποιούνται σήμερα έκαναν θαύματα και αριστουργήματα κατά τη διάρκεια της ζωής τους», λέει ο Πάπας Λέων
Ένας πιστός κρατά ψηλά ένα έργο τέχνης την ημέρα που ο Πάπας Λέων XIV τελεί την Ιερή Λειτουργία για την αγιοποίηση των Carlo Acutis και Pier Giorgio Frassati, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό
1
Η έκθεση για το δυστύχημα με το τελεφερίκ στη Λισαβόνα - Οι ενέργειες του χειριστή φρένου και το προβλημα στο καλώδιο
«Ο χειριστής του φρένου της καμπίνας εφάρμοσε άμεσα το φρένο πεπιεσμένου αέρα, αλλά και το χειρόφρενο, σε μία προσπάθεια να σταματήσει άμεσα την κίνηση του τελεφερίκ», αναφέρει η έκθεση
Το κατεστραμμένο τελεφερικ Gloria στη Λισαβόνα
Ο Μέρκιουρι Ψιλάκης προσπάθησε να σώσει τους φίλους του από τον καρχαρία – Θρήνος για τον θάνατο του ομογενή στο Σίδνεϊ
Ο ομογενής εντόπισε τον καρχαρία νωρίς, ενημέρωσε τους άλλους σέρφερ να ενωθούν σχηματίζοντας κύκλο ασφαλείας και να προσπαθήσουν να επιστρέψουν στην ακτή με ασφάλεια
Ο Μέρκιουρι Ψιλάκης