Κόσμος

Τροχαίο με Έλληνες στην Ρουμανία: «Συγγνώμη, δεν το προέβλεψα» λέει ο οδηγός του λεωφορείου

Οι αρχές της Ρουμανίας συνεχίζουν την έρευνα για τα ακριβή αίτια του τροχαίου δυστυχήματος με έναν νεκρό Έλληνα στο Βουκουρέστι.

Ο οδηγός του λεωφορείου που μετέφερε τους Έλληνες στην Ρουμανία για την εκδρομή που είχαν κλείσει μέσω ταξιδιωτικού πρακτορείου, ζητά συγγνώμη για τα όσα συνέβησαν και το τροχαίο δυστύχημα.

Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του στο OPEN, ακολούθησε την ένδειξη του GPS και γι αυτό τελευταία στιγμή άλλαξε και λωρίδα για να ακολουθήσει το δρόμο για το τούνελ.

Δεν προέβλεψε πως θα γινόταν ότι έγινε, καθώς είχαν περάσει από πολλά τούνελ στο ταξίδι και δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ‘από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός’. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα», είχε πει ο οδηγός στο MEGA.

Σοκαριστικό βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει το λεωφορείο να πέφτει πάνω στη μεταλλική μπάρα υψομέτρησης και να συνθλίβεται.

Όσα ξέρουμε μέχρι στιγμής για τα αίτια 

Αρκετά στοιχεία έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά για το δυστύχημα, αρκετά ερωτήματα όμως επίσης παραμένουν αναπάντητα, με την έρευνα των αρχών να είναι σε εξέλιξη.

Κάτι που είχε γίνει από την αρχή γνωστό είναι πως ο οδηγός ήταν στο τιμόνι για πολλές ώρες συνεχόμενες, κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνεται.

Αυτό σύμφωνα με ειδικούς έχει ως αποτέλεσμα να θολώνει η όραση του οδηγού και να επιβραδύνονται τα αντανακλαστικά του.

Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού πρακτορείου έχει υποστηρίξει πως υπήρχε και δεύτερος οδηγός αλλά 1 ώρα πριν το ταξίδι δήλωσε κώλυμα.

Δεύτερο στοιχείο το οποίο εξετάζεται και το οποίο έχουν αναφέρει εμπειρογνώμονες, είναι το ότι ενδεχομένως να υπάρχει κακοτεχνία στο σημείο του τροχαίου. Μάλιστα στο ίδιο σημείο έχουν σημειωθεί 7 τροχαία μέσα σε 4 μήνες.

Ο παράγοντας του GPS φαίνεται πως έπαιξε κι αυτός σημαντικό ρόλο στο δυστύχημα, καθώς αυτό φαίνεται να ακολούθησε ο οδηγός και πήγε από εκείνο το δρόμο. Ωστόσο είναι άγνωστο εάν είχε ρύθμιση για λεωφορεία ή την απλή για τα αυτοκίνητα, και γι αυτό τον πήγε από εκείνο το τούνελ.

Επίσης έπαιξε ρόλο και το ότι άλλαξε λωρίδα τελευταία στιγμή. Όπως αναφέρεται, εάν ήταν στη λωρίδα που έπρεπε νωρίτερα, τότε μια συγκεκριμένη προειδοποιητική πινακίδα που θα περνούσε θα έριχνε «σήμα» πως υπάρχει πρόβλημα με το όριο ύψους.

Υπενθυμίζεται πως 7 τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και ένας 58χρονος που υποβλήθηκε σε χειρουριγκή επέμβαση. Η μια γυναίκα που ήταν σε σοβαρή κατάσταση, παρουσιάζει βελτίωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιχειρηματίας στην Τουρκία δολοφόνησε 26χρονη δικηγόρο γιατί του έκανε μήνυση για χρέη προς την αδελφή της
Το απόγευμα της Δευτέρας ο δράστης φέρεται να έστησε ενέδρα στις δύο γυναίκες, την ώρα που βρίσκονταν μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό τους έξω από οικογενειακή αποθήκη
Η άτυχη δικηγόρος
Μήνυμα Τραμπ για επανέναρξη του πολέμου: «Θα μελετήσω την πρόταση του Ιράν, αλλά δεν έχει πληρώσει ακόμη το τίμημα»
«Δεν μπορώ να φανταστώ πως θα ήταν αποδεκτό, διότι δεν έχουν πληρώσει επαρκές τίμημα για όσα έχουν κάνει στην ανθρωπότητα, και στον κόσμο, τα τελευταία 47 χρόνια», είπε ο Τραμπ για το Ιράν
Ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ψυχρός πόλεμος» Τραμπ – Ιράν με νέο ντόμινο δηλώσεων και στρατιωτικό πακέτο 8,6 δισ. δολαρίων σε συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Με τις διαπραγματεύσεις «να κρέμονται σε μία κλωστή», και παρακάμπτοντας το Κογκρέσο, ο Τραμπ ενέκρινε πολεμικό πακέτο - μαμούθ σε Ισραήλ, Κατάρ, Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ντόναλντ Τραμπ
Ρεπουμπλικανοί κατά Τραμπ για την απόσυρση 5.000 στρατιωτών από βάσεις στη Γερμανία: «Στέλνει λάθος μήνυμα στον Πούτιν»
Ρεπουμπλικανοί βουλευτές καλούν τον Τραμπ να στείλει τα στρατεύματα στα ανατολικά - Η Γερμανία αποκαλεί την απόφαση «κλήση αφύπνισης» που «δεν συνιστά λόγο πανικού»
Αμερικανικά στρατεύματα στην Γερμανία
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ 19