Κόσμος

Αναλένα Μπέρμποκ: Ο Πούτιν σκέφτεται μόνον πώς θα καταστρέψει την Ουκρανία

Ξεσπάθωσε κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης με τον Πορτογάλο ομόλογό της στη Λισσαβόνα.

Αφού σημείωσε πως η παραμικρή διστακτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ενίσχυση και τον εξοπλισμό της Ουκρανίας θα ήταν «μάνα εξ ουρανού» για τον Πούτιν, η Αναλένα Μπέρμποκ σημείωσε πως το μοναδικό που απασχολεί τον Ρώσο πρόεδρο είναι το πώς θα καταστρέψει την Ουκρανία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε κάθε προσπάθεια για να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν έχει τίποτε άλλο στο μυαλό του πέρα από την καταστροφή της Ουκρανίας», είπε χαρακτηριστικά η Μπέρμποκ.

Τόνισε ακόμη πως η στάση του Πούτιν είναι ο λόγος για τον οποίο «είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την αποστολή όπλων ώστε η Ουκρανία να είναι σε θέση να υπερασπισθεί τον εαυτό της και να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων».

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Γερμανία αναζητεί περαιτέρω τρόπους για να βοηθήσει την Ουκρανία, τον λαό και τις υποδομές, προειδοποιώντας ότι το παραμικρό κενό στην αποφασιστικότητα της Ευρώπης για το θέμα αυτό θα είναι δώρο εξ ουρανού για την Μόσχα.

«Και αυτήν την χρονιά, οφείλουμε να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε περαιτέρω την ευρωπαϊκή ενότητα που μας έκανε ισχυρούς την περασμένη χρονιά», είπε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών στο πλευρό του Πορτογάλου ομολόγου της.

Ενισχυμένη πλειοψηφία αντί ομοφωνίας ζητά για την ΕΕ η Μπέρμποκ

Η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί πλέον να έχει τις αποφάσεις της να μπλοκάρονται από μεμονωμένα κράτη μέλη.

«Η ψήφιση με ειδική πλειοψηφία μπορεί να οδηγήσει σε δικαιότερα αποτελέσματα για όλους μας», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λισσαβόνα. «Πρέπει να είμαστε σε θέση να ενεργούμε αποτελεσματικά και με ταχύτητα».

Η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συχνά δεν είναι σε θέση να συντάξουν ανακοίνωση Τύπου «διότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε κοινή διατύπωση»(…)

Η Γερμανία επιδιώκει κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 στην Κίνα, δήλωσε ακόμη η υπουργός. «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ, πολύ σοβαρά το κύμα της Covid στην Κίνα», είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Shia LaBeouf αφέθηκε ελεύθερος χορεύοντας: Βίντεο με τον ξυλοδαρμό του στη Νέα Ορλεάνη – «Θα σε σπάσουμε μικρέ, ηρέμησε»
Ο Shia LaBeouf ειρωνεύτηκε τη σύλληψή του για βιαιοπραγία χορεύοντας στην κάμερα και βάζοντας με τα έγγραφα της φυλακής στο στόμα - Πλάνα του TMZ τον δείχνουν στο έδαφος να δέχεται χτυπήματα
Shia LaBeouf
Το Ιράν «θωρακίζει» τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις υπό τον φόβο επίθεσης των ΗΠΑ: Αποκαλυπτικές δορυφορικές εικόνες
Το Ιράν επιδεικνύει τη στρατιωτική του ισχύ, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι ένοπλες δυνάμεις του έχουν την ικανότητα να διαταράξουν το παγκόσμιο εμπόριο πετρελαίου και να πλήξουν τα αμερικανικά συμφέροντα σε όλη τη Μέση Ανατολή
Δορυφορική εικόνα δείχνει τις μη καλυμμένες εισόδους των σηράγγων στο πυρηνικό συγκρότημα του Ισφαχάν.
Η επόμενη μέρα της Κούβας στις μυστικές συνομιλίες του Μάρκο Ρούμπιο με τον εγγονό του αδελφού του Φιντέλ Κάστρο
Ο Ρούμπιο, ο οποίος γεννήθηκε στις ΗΠΑ από γονείς κουβανικής καταγωγής, είχε επαφές με τον εγγονό του Ραούλ Κάστρο, τον Ραούλ Γκιγιέρμο Ροδρίγκες Κάστρο, παρακάμπτοντας την κυβέρνηση της Αβάνας
Μάρκο Ρούμπιο
Επικεφαλής ναού στην Ταϊβάν ένιωσε αδιαθεσία και έκανε εμετό πάνω στον πρόεδρο Λάι – Δείτε βίντεο
Ο πρόεδρος Λάι Τσινγκ-τε δήλωσε ότι μέλη της οικογένειας του Λιν Πέι-χουο είχαν πρόσφατα προσβληθεί από νοροϊό και ότι ο επικεφαλής του ναού μπορεί επίσης να έχει επίσης προσβληθεί
Ταϊβάν