Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Air China: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα – Αεροπορική σύνδεση Αθήνας με Σαγκάη

Air China: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα – Αεροπορική σύνδεση Αθήνας με Σαγκάη

Την προσέλευση μεγάλου «κύματος» Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα διαβλέπει η Air China, καθώς λίγο πριν την εκπνοή του 2022 εγκαινίασε απευθείας πτήσεις Αθήνα – Σαγκάη, δρομολόγιο που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον Αθήνα – Πεκίνο.

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο γενικός διευθυντής της Air China στην Ελλάδα Φαν Χεγιούν, σε ειδική εκδήλωση εγκαινίων του δρομολογίου Σανγκάη – Αθήνα, που πραγματοποιήθηκε στις 10/1/23 σε συνεργασία με την ομάδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Η Air China, αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς αερομεταφορείς της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Διαθέτει στόλο 485 αεροσκαφών, ο οποίος σύντομα θα ενισχυθεί με την παραλαβή 31 νέων.  Στην παρούσα φάση τα δρομολόγια από Αθήνα προς την κινεζική πρωτεύουσα και τη Σαγκάη πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, ωστόσο, η διοίκηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα δρομολόγια, εφόσον υπάρχει ζήτηση.

Όπως ειπώθηκε, η αγορά της Κίνας έχει μεγάλη δυναμική, καθώς από το 2017 έως το 2019, η επιβατική κίνηση των Κινέζων προς τη χώρα μας διπλασιάστηκε, ενώ μόνο το 2019 σημειώθηκαν περί τις 200.000 αφίξεις Κινέζων στο Ελ. Βενιζέλος.  Στοιχειοθετώντας την εκτίμησή του για τις προοπτικές της κινεζικής αγοράς, από τη διοίκηση της Air China ανέφεραν ότι μέχρι το 2035 ο αριθμός των Κινέζων από τη μεσαία τάξη θα αυξηθεί στους 800.

Σκιαγραφώντας το προφίλ των ταξιδιωτών, η διοίκηση ανέφερε ότι το 81% των Κινέζων ταξιδεύει στην Ελλάδα για αναψυχή, το 16% για επαγγελματικούς λόγους και το 3% για να επισκεφθεί φίλους και συγγενείς.  Όσον αφορά τους Έλληνες, το 79% ταξιδεύει στην Κίνα για επαγγελματικούς λόγους και το 19% για αναψυχή.

Οι προοπτικές

Η Air China πραγματοποιεί με επιτυχία δύο απευθείας πτήσεις από την Αθήνα προς δύο κορυφαίους κεντρικούς προορισμούς στην Κίνα, το Πεκίνο στο βόρειο τμήμα και τη Σανγκάη στο Νότο. Όπως ανέφερε ο κ. Φαν Χεχιούν: «Είναι ισχυρή πεποίθησή μου ότι τα συγκεκριμένα δρομολόγια στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, θα διευκολύνουν και θα προωθήσουν την ταξιδιωτική ζήτηση του εμπορίου, των πολιτιστικών ανταλλαγών, των περιηγήσεων στα αξιοθέατα και της επίσκεψης σε φίλους και συγγενείς, μεταξύ των δύο χωρών μας.

Το 2022, έτος που μόλις αποχαιρετήσαμε, αποτέλεσε την 50η  επέτειο της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και φέτος, το 2023 θα είναι η χρονιά ολοκλήρωσης του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Κίνας-Ελλάδας.

Με την ώθηση που δίνουν οι σημαντικές αυτές συγκυρίες, η Air China θα προωθήσει ενεργά και θα ξεκινήσει τη νέα προοπτική πολιτιστικών και τουριστικών ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Χωρίς αμφιβολία, θα δούμε περισσότερους Κινέζους ταξιδιώτες εδώ στην Ελλάδα και περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες στην Κίνα»

Από την πλευρά της η διευθύντρια Επικοινωνίας &Μάρκετινγκ του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Η έναρξη, για πρώτη φορά, της απευθείας σύνδεσης Σαγκάη – Αθήνα με την Air China είναι μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις για το αεροδρόμιό μας, την πόλη και τη χώρα μας και είναι πράγματι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει η νέα χρονιά. Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες στην Air China για την «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αγορά της Αθήνας και να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την αεροπορική εταιρεία, με στόχο την ουσιαστική συμβολή μας στην επιτυχία του δρομολογίου! Ευχόμαστε στον αεροπορικό συνεργάτη μας γεμάτες και ασφαλείς πτήσεις και ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη στην αγορά της Αθήνας».

Επιχειρήσεις Τελευταίες ειδήσεις